Giriş Tarihi: 2.06.2023 10:52 Son Güncelleme: 2.06.2023 10:52

Freedos Nedir? Freedos Laptop Alınır Mı, Windows ile Arasındaki Fark Nedir?

Bilgisayar alırken, ürün özellikleri kısmında işletim sisteminin freedos olduğunu görebilirsiniz. Peki, freedos nedir? Freedos ne demek sorusunu araştırırken bu ürünleri alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Freedos işletim sistemi özellikleri neler sorusunun cevabı için bilgisayar kaynaklarından da istifade edebilirsiniz. Freedos laptop alınır mı ve freedos ile windows arasındaki fark gibi konuları sizler için araştırdık.

Freedos Nedir? Freedos Laptop Alınır Mı, Windows ile Arasındaki Fark Nedir?

Freedos nedir araştırması, bilgisayar alacakların öncelikli olarak araştırdığı bir konudur. Freedos ne demek konusu bilgisayar almadan önce cevabı bulunması gereken bir sorudur. Freedos işletim sistemi özellikleri neler, genel kültür anlamında da önemli bir sorudur. Freedos laptop alınır mı diye düşünebilirsiniz. Bu işletim sistemine sahip bilgisayarları almak tamamen kişisel tercihtir. Freedos ile windows arasındaki fark yazımızın devamında.

Freedos Nedir?

Teknoloji mağazaları ya da e-ticaret sitelerinde incelediğiniz bilgisayarların bir kısmının işletim sistemi özelliklerinde freedos yazar. Freedos, adından da anlaşılacağı gibi bilgisayarın işletim sisteminde herhangi bir yüklemenin olmadığı anlamına gelir. Kısacası bu bilgisayarların içinde herhangi bir şey yüklü değildir. Bilgisayarı açtığınızda karşınıza siyah dos ekranı çıkar. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarların her ikisinde de freedos işletim sistemine sahip bilgisayarlar olabilir.

Freedos İle Windows Arasındaki Fark

Bilgisayarların işletim sistemleri genellikle Windows tabanlıdır. Yani bilgisayarda kurulu olan işletim sistemi, bilgisayarı satın aldığınız andan itibaren aktif şekilde kullanmanızı sağlar. Windows işletim sistemleri her yıl güncellenir ve yeni bir işletim sistemi piyasaya sürülür. Bu sayede bilgisayarın güncel olması sağlanır.

Freedos bilgisayarlarda, bilgisayarın hard diskinde herhangi bir işletim sistemi olmadığı için bilgisayara kendiniz yükleme yapmalısınız. Örneğin Windows 10 işletim sistemini kendiniz manuel olarak bu bilgisayara yükleyebilirsiniz. Bilgisayarın driver çeşitleri yüklenerek bilgisayar kullanılmaya başlanır. Söz konusu bilgisayarlar işletim sistemi yüklü olmadan satıldığı için çok daha cazip fiyata satılmaktadır. Kendiniz işletim sistemini yükleyebiliyorsanız ya da bilgisayarcıya bu yükleme işlemini yaptırmayı düşünüyorsanız freedos bilgisayarları gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.