Gece kulübündeki yangında hayatını kaybeden 29 kişinin anısına yürüyüş düzenlendi
İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de iki sene önce bugün 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde çıkan yangın sonucunda 29 kişi hayatını kaybetti. Gece kulübünde hayatını kaybedenler için anma töreni ve yürüyüş düzenlendi.
Beşiktaş Gayrettepe'de 2 Nisan 2024 günü 16 katlı binanın eksi 1'inci katındaki 'Masquerade' adlı gece kulübünde yangın çıktı. Yangın sonucunda 29 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Tek kapısı olan mekanda içeride mahsur kalanlardan çoğu dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Yangından iki yıl sonra hayatını kaybeden 29 kişinin yakınları ve sevenleri gece kulübünün önünde anma töreni ve yürüyüş düzenledi.
'DAKİKALAR İÇERİSİNDE 29 CANIMIZI YİTİRDİK'
Avukat Ahmet Ergin, "Tam bundan 2 yıl önce arkanızda gördüğünüz apartmanın bodrum katındaki gece kulübünde bir katliam yaşandı. Bu katliamda 29 canımızı kaybettik. Kaza dediler, yangın dediler, küçük kusurlar var dediler. Bunların hiç birisi doğru değildi. Çünkü bu gece kulübüne verilen ruhsattan başlayarak hiçbir denetim yapılmadığı gerçeği ortaya çıktı. İtfaiyenin bile verdiği raporun bile, gerçekle örtüşmediği ortaya çıktı. Metrekareleri bile aynı değildi, dalga geçer gibi 29 insana mezar olacak bir yeri yıllarca iş yeri diye çalıştırdılar. Yasanın ortaya koyduğu hiçbir önlem alınmadı. Burada ne yangın söndürme sistemi çalıştı, ne de yangından sonra bir tahliye planı vardı, hatta risk değerlendirmesi bile yapılmayan bir iş yeriydi burası. Şantiyeye dönüşmüştü, belediyeye bildirim dahi yapılmamıştı. Dakikalar içerisinde 29 canımızı yitirdik. 2 yıldır adalet mücadelesi sürdürüyoruz ailelerle birlikte. Bu mücadelede destek bizim için çok önemli. 2 yıldır bir arpa boyu yol alamadık" şeklinde konuştu.
'GAYRETTEPE'DE YAŞANAN BİR KAZA VE KADER DEĞİLDİ'
Yangında hayatını kaybeden Şivan Dolu'nun ablası Zülfiye Dolu, "Takvim yalnızca zamanı değil, eksilmeyen acıyı ve dinmeyen özlemi de gösteriyor. Buradayız, çünkü yaşananların üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Bugün burada hayatını kaybeden 29 canımızı anmak, onların adını ve hatırasını yaşatmak, yaşananların üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha söylemek için buradayız. Gayrettepe'de yaşanan bir kaza ve kader değildi. Bu gereken tedbirlerin alınmadığı için meydana gelen sorumluların yükümlülüklerini yerine getirmemesi sonucu ortaya çıkan bir işçi katliamıydı" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Güncel hava durumu! Dışarı çıkmadan önce saatlere dikkat! Meteoroloji'den 100 Km/s fırtına ve 'turuncu kod' uyarısı! İstanbullular dikkat
- 2 Baraj doluluk oranları güncellendi! İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa... Barajlarda su seviyesi yükseldi mi?
- 3 Trabzonspor - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? TS- BJK derbi maçı!
- 4 Eskişehir'de dehşet! Tartıştığı kişiyi kovalayıp pompalıyla öldürdü! Saldırgandan pişkin sözler: "Hak etti vurdum!"
- 5 Pendik'te 2 kişi sel sularına kapıldı! Arama çalışmaları sürüyor...
- 6 Eskişehir'de evde bıçaklanan kişi hayatını kaybetti
- 7 Bursa'da iki grup arasında bıçaklı kavga: 1 ölü
- 8 Şile’de sağanak etkisini artırdı: Otomobilde mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı
- 9 Adana’da bir eve el yapımı patlayıcı atıldı
- 10 Bolu'da sağanak etkili oldu: 6 daireyi su bastı