Çarşamba 10.09.2014 13:52

Hatay Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri sona erdi

3-6 Eylül arasında dünyaca ünlü aşçı, gurme ve basın mensubunun katıldığı Hatay'da düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri sonuç bildirgesinin okunmasıyla son buldu.

Hatay Valiliği ve Hatay İl Yenilik Platformu'nun ortak projesi olan ve bu yıl ilki gerçekleştirilen Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri sona erdi.
Hatay ve ülkemizin gastronomi turizmine önemli katkılar sağlayan, 4 gün süren etkinliğe, 77'si yurt dışından 97 dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı aşçı, gurme ve basın mensubu katıldı. Etkinliği yaklaşık 2 bin kişi takip etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteklediği etkinliğin sona erdiği 6 Eylül 2014 Cumartesi günü Latife Hanım Anaokulu toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliğinin Hatay'ın gastronomi şehri olması yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi. 17 Akdeniz ülkesinin lezzetlerinin Anadolu'nun zengin yemek kültürüyle buluştuğunu ifade eden Lekesiz, gastronomi dünyasından önemli isimlerin 4 gün boyunca yemek sunumları, atölye çalışmaları ve panellerle Akdeniz coğrafyasının bereketini sergilediklerini de belirtti.
Etkinlik bitiminde açıklanan sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi:
Dört günlük başarılı Hatay buluşmasında bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da geliştirilerek sürdürülmesi kararlılığı oluştu. Bu düşüncenin ışığında Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri ve Hatay olarak geleceğe yönelik hedeflerimiz şunlardır:
•Geleneksel mutfaklarımızın korunması, geliştirilmesi,
•Yenilikçi fikir üretiminin teşvik edilmesi ve desteklenmesi,
•Unutulmaya yüz tutan Akdeniz yemeklerinin yarışmalar ve benzeri etkinliklerle gün ışığına çıkarılması,
•Gurme turizminin yerel ekonomilere katkısının artırılması,
•Mutfaklar arasındaki bilgi, deneyim alışverişinin, etkileşimin artırılması; bu yolla da Akdeniz'deki dostluğun, barışın, uluslararası işbirliğinin pekiştirilmesi, diğer coğrafyalara örnek olması,
•UNESCO Dünya Gastronomi Şehirleri arasında Hatay'ın da yer alması,
•Etkinlikte sergilenen fikirlerin, tariflerin, uygulamaların ayrıca Hatay'ın kaybolma riski altındaki yerel lezzetlerinin dijital ve yazılı kayda geçirilerek dünya mutfak kültürüne dahil edilmesi,
•Binlerce yıllık mutfak kültürünü yarınlara taşıyacak gençlere yönelik etkinliklerin artırılması,
•Hatay'ın öncü rolünün diğer Akdeniz şehirlerine ve Türkiye kentlerine de ilham vermesi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.