Son Güncelleme: Salı 13.03.2012 11:25
Her gün kırmızı et erken öldürüyor
Her gün kırmızı et tüketmek, erken ölüm riskini artırıyor.
Harvard Üniversitesinde 120 bin denek üzerinde yapılan, 30 yıldan fazla süren araştırmaya göre, düzenli kırmızı et tüketimi, özellikle kanser ve genç yaşta kalp krizi riskini yükseltiyor.
Sonuçları tıp dergisi JAMA'da yayımlanan araştırma, her gün işlenmemiş et tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 13 fazla olduğunu gösterdi. Her gün, salam, sosis gibi işlenmiş et tüketenlerde risk yüzde 20 daha fazla.
Araştırma, beyaz etin ise ölüm riskini düşürebildiğini de teyit etti. Düzenli olarak balık tüketenlerin ölüm riskinin yüzde 7, kümes hayvanları tüketenlerin yüzde 14 oranında düştüğü görüldü.
EN SON HABERLER
- 1 İstanbul’da ilginç kaza: Kendisine çarpan kişi annesi çıktı!
- 2 Yaren Leylek ile eşi Nazlı’dan güzel haber: Hepsi yumurtadan çıktı!
- 3 Meteoroloji’den 9 il için kar yağışı uyarısı! İstanbul ve Ankara’da da alarm!
- 4 İstanbul’da akılalmaz olay: 5 evi havuzlarıyla birlikte çaldılar!
- 5 Halının üstündeki telefonu bulabilir misiniz? Sosyal medya bu fotoğrafla çalkalanıyor…
- 6 Iğdır’a öyle bir ülkeden gelin geldi ki: Müslüman olup Ayşe ismini aldı!
- 7 Isırgan otu hayatını kararttı: Bacaklarının halini görenler gözlerine inanamıyor!
- 8 Hangi ilçe 82. il olmaya yakın? Listeyi açıkladılar: İşte il olmaya aday gösterilen ilçeler
- 9 Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı: İlk sıradaki ilçe 57 şehrin nüfusunu geçti!
- 10 Bingöl’de otomobil ata çarptı! Sürücü hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı