Son Güncelleme: Perşembe 25.08.2011 15:04
İnsan dili "yağlı"yı da ayırt ediyor
İnsan dilinin tatlı, tuzlu, ekşi, acı, son yıllarda duyulan umaminin yanı sıra bir de "yağlı"yı ayırt edebileceği bildirildi.
Alman Gıda Araştırmaları Enstitüsünden bilim adamları, insan dilinin üzerinde yer alan tat alıcılar arasında, özellikle uzun zincirli yağ asitlerine tepki veren reseptör keşfetti.
Bilim adamları, GPR120 reseptörünün yağı algıladığında beyine sinyal gönderip göndermediğini de araştıracaklarını belirtti.
Daha önce kemirgenler üzerinde yapılan deneylerde, tat alıcıların yağın algılanmasında rol oynadığı görülmüştü.
EN SON HABERLER
- 1 Bitlis’te feci kaza! Kontrolden çıkan minibüs kaldırımdaki vatandaşların arasına daldı
- 2 Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
- 3 Organ ticareti şebekesine operasyon: 9 tutuklama
- 4 Abdi İbrahim körfez ülkeleriyle ilaç ihracında ortaklık yapacak
- 5 Yol kenarında başından vurulmuş halde bulundu
- 6 Erbakan: İsrail ile ticaretin kesilmesi olumlu
- 7 Diyarbakır'da patlama: Hayvan otlatan 2 kardeşten biri öldü
- 8 Derbide işaret fişeğiyle Göztepeli taraftarı ağzından vuran sanığa 15 yıl hapis cezası!
- 9 Mahkeme kararını verdi! Adnan Oktar suç örgütünün "sosyal medya" oyunu çöktü: Tam 300 hesap...
- 10 Ankara'da kazada yaralanmıştı! Sudan Cumhurbaşkanının oğlu hayatını kaybetti