Perşembe 25.08.2011 15:03
Son Güncelleme: Perşembe 25.08.2011 15:04

İnsan dili "yağlı"yı da ayırt ediyor

İnsan dilinin tatlı, tuzlu, ekşi, acı, son yıllarda duyulan umaminin yanı sıra bir de "yağlı"yı ayırt edebileceği bildirildi.

Alman bilim adamları, sonuçları Chemical Senses dergisinde yayımlanan araştırmalarında, insan dilinde yağ reseptörü buldu.
Alman Gıda Araştırmaları Enstitüsünden bilim adamları, insan dilinin üzerinde yer alan tat alıcılar arasında, özellikle uzun zincirli yağ asitlerine tepki veren reseptör keşfetti.
Bilim adamları, GPR120 reseptörünün yağı algıladığında beyine sinyal gönderip göndermediğini de araştıracaklarını belirtti.
Daha önce kemirgenler üzerinde yapılan deneylerde, tat alıcıların yağın algılanmasında rol oynadığı görülmüştü.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.