İşlenmiş gıda tehlikesi: Kolon kanserine yol açabilir
Ülkemizde 2020'de yıllık yeni kolorektal kanser vaka sayısı 21 bin 191 iken her yıl yaklaşık 10 bin kişi bu kanserden hayatını kaybediyor. Kansızlık, kilo kaybı dışında hastalarımızın bağırsak alışkanlıklarında değişiklik olması gibi belirtileri oluyor. Batı tipi beslenme; işlenmiş gıdalar, sucuk, pastırma, salam, sosis, içerisinde ne olduğu belli olmayan gıdalar, kolorektal kanserler ile doğrudan ilişkilidir. Bu bağırsaktaki kontrolsüz hücre çoğalmasını tetikleyebiliyor. Bir de hasta genetik yatkınlık taşıyıp kötü de besleniyorsa çok daha kolay kansere yakalanıyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Kütahya'da cip kafeye daldı: 1’i ağır 2 yaralı
- 2 Böceğin ısırdığı 5 yaşındaki Gökçe hayatını kaybetti
- 3 Muğla açıklarında 47 düzensiz göçmen yakalandı
- 4 14 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövdüler
- 5 18-19 Mayıs'ta askeri müzeler ücretsiz
- 6 Ankara'da 19 Mayıs'ta bazı yollar trafiğe kapatılacak
- 7 Survivor 1. eleme adayı belli oldu! TV8 ile 17 Mayıs Survivor dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte ilk aday!
- 8 Mahkemede skandal itiraz! Avukat, mahkeme heyetini ‘başörtülü’ diyerek reddetti
- 9 SON DAKİKA | Başkan Erdoğan'dan Erkan Yolaç için taziye mesajı
- 10 Gerçek Müge Anlı’da ortaya çıkmıştı! Muğla’da Şaban Ataş cinayetinde 3 şüpheli tutuklandı