Son Güncelleme: Çarşamba 03.07.2019 13:53
'İsli kahve'nin ünü sınırları aştı! Siparişlere yetişemiyor...
Bursa’da çay ocağı işleten Murat Ömür’ün, Arnavut kökenli arkadaşının verdiği tarifle yapmaya başladığı ‘isli kahve’nin ünü sınırları aştı
680 yıllık Fidan Han'ında ikinci kuşak olarak çay ocağı işleten Murat Ömür, 10 yıl önce Arnavut kökenli bir arkadaşının verdiği tarifle Türk kahvesini cezve yerine fincanda pişirmeye başladı. Kahveyi müşterinin içeceği fincanın içinde pişiren ustanın yaptığı kahveler o kadar beğenildi ki ünü ülke sınırlarını aştı. Yurt dışından özel getirdiği ateşe dayanıklı fincanlarda pişen kahveden içmek için vatandaşlar tarihi Fidan Han'a geliyor. Kahve aktarma yapılmadan fincanın içinde piştiği için lezzeti bozulmuyor. Ateşin üstünde fincanda pişen Türk kahvesi lezzetini özel fincanından ve pişme tekniğinden alıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Ayda 100 bin TL’ye çoban aranıyor: Vasıfsız birisi bile…
- 2 İstanbul’da İngiliz Katie’in korkunç sonu: Seni bugün öldüreceğim son kararım! 3 saat 15 dk…
- 3 Metrobüs sapığını telefonu ele verdi: Onlarca etek altı fotoğrafı bulundu!
- 4 Eda Nur Gezer’in ölümünde karar verildi: O isim tutuklandı!
- 5 Ne kadar iyi şoförsün testi: Bu ehliyet testinde 10/10 yapabilecek misin?
- 6 Trabzon'da "11. Yeşilay Bisiklet Turu" düzenlendi
- 7 Yaş çay alımları doğu bölgesi ağırlıklı olarak başladı
- 8 Mayıs ayında kar sürprizi
- 9 Dünyadaki Süryaniler Paskalya Bayramı için Midyat’a akın etti
- 10 İstanbul’da ilginç kaza: Kendisine çarpan kişi annesi çıktı!