İsra Suresi 13. Ayet Okunuşu - İsra Suresi'nin 13. Ayeti Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Meali
İslam'ın kutsal kitabı Kuran'ı Kerim'in önemli surelerinden biri olan İsra Suresi, derin anlamlar barındıran ve Müslümanların yaşamlarına rehberlik eden bir kaynaktır. Bu sure, peygamberlerin mucizelerini, insanın yaratılış gayesini, ahiret hayatını ve toplumsal sorumlulukları ele alır. İsra Suresi 13. ayet okunuşu, Türkçe anlamı ve meali Müslümanların ruhsal ve toplumsal yaşamlarına rehberlik eder.

İsra Suresi, insanın doğru yolunu bulması, ahlaki değerlerine sadık kalması ve toplumsal adaleti sağlaması gerektiğine işaret eder. Aynı zamanda, ibadetin önemi ve ibadetin hayatın her alanına nasıl yansıtılması gerektiği konularına da değinir. İsra Suresi 13.ayet okunuşu, Türkçe anlamı ve meali toplumun sağlam bir temel üzerinde yükselmesine ve insanların birbirlerine karşı daha merhametli ve adil olmalarına katkıda bulunur.
İsra Suresi 13. Ayet Arapça Yazılışı
İsra Suresi 13. Ayet Okunuşu
Ve kulle insânin elzemnâ-hu tâira-hu fî unukı-hî ve nuhricu lehu yevme el kıyâmeti kitâben yelkâhu menşûren.
İsra Suresi 13. Ayet Türkçe Anlamı Ve Meali
Her insanın sorumluluğunu omuzuna yükledik. Kıyamet gününde insana, açılmış vaziyette önüne konulacak olan bir kitap çıkaracağız.
İsra Suresi Okunuşu için Tıklayınız
İsra Suresi 13. Ayet Tefsiri
"Sorumluluk" diye çevirdiğimiz 13. âyetteki tâir kelimesi sözlükte "kuş" demek olup burada mecaz olarak sorumluluk anlamında kullanılmıştır. İslâm'dan önce Araplar, bir işi yapmanın hayırlı olup olmayacağını anlamak için bir kuşu salıverirlerdi. Kuşun sağ tarafa doğru uçması hayra, sol tarafa doğru uçması şerre işaret sayılırdı. Bu sebeple tâir kelimesi "şans, uğur, talih" anlamında da kullanılmaya başlandı. Buradan hareketle tefsirlerde tâir kelimesine "kader" mânası verildiği gibi, "hayır ve şer, mutluluk ve mutsuzluk, amel, rızık, yükümlülük" gibi değişik açıklamalar da getirilmiştir (bk. Kurtubî, X, 233-234). Bize göre bunlar içinde tercihe en uygun olanı "amel ve yükümlülük" anlamıdır; bunu "sorumluluk" diye ifade etmek daha uygun düşmektedir. Âyetin devamında gelen "kitap" yani amel defteri kavramı da bunu desteklemektedir. Buna göre herkes kendinden sorumludur; her insan yaptığı ile kendini bağlamış, sorumluluk altına girmiştir, sonucunu da önüne amel defteri konularak görecektir.
EN SON HABERLER
- 1 Adana'da kamyonet ile taksi çarpıştı: Çok sayıda yaralı var
- 2 Otomobil alev topuna döndü! Yangın kısa sürede söndürüldü
- 3 Rize’de minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 10 kişi yaralandı!
- 4 Kahramanlar Kapadokya Havalimanı’ndan memleketlerine uğurlandı
- 5 Hatay'da ormanlık alanda yangın! Ekiplerin müdahalesi sürüyor
- 6 Kastamonu'da silahlı kavga! Yaralılar var
- 7 Samsun'da zehir tacirlerine operasyon: 2 gözaltı
- 8 Bakan Göktaş metan gazından zehirlenen askerleri ziyaret etti!
- 9 FIFA Kulüpler Dünya Kupası Yarı Final Heyecanı: PSG - Real Madrid maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?
- 10 Adıyaman’da iki grup arasındaki kavgada kan aktı: 2 yaralı!