Son Güncelleme: Çarşamba 03.06.2009 15:49
İstanbul Halk Ekmek, ekmeklerdeki tuz oranını düşürdü
İstanbul Halk Ekmek (İHE), toplumun sağlıklı beslenmesine destek vermek için ekmeklerdeki tuz oranını yüzde 1,75'ten yüzde 1'e düşürdü.
Ekmeğin Türk halkının her öğünde mutlaka aradığı en önemli temel gıda maddesi olduğuna dikkati çeken Bekaroğlu, ekmekte kullanılan tuz oranını yüzde 1'e düşürdüklerini kaydetti.
Bekaroğlu, bir kişinin günde en çok 6 gram tuz tüketmesi gerektiğini, bunun da yaklaşık bir çay kaşığı kadar tuz anlamına geldiğini, oysa yapılan araştırmalara göre Türkiye'de kişi başı tüketilen günlük tuz miktarının 18 gram olduğunu vurguladı.
Salih Bekaroğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''İstanbul'daki vatandaşlarımızın ilk ve öncelikli olarak sağlığını düşünüyoruz. Böylece ülkemizin sağlıklı insan oranını yükseltmenin yanı sıra tuz gibi vücuttaki organları tahrip eden bir maddenin oranını azaltarak sağlık harcamalarını da düşüreceğimize inanıyoruz. Böylece, ülkemize büyük oranda katkı sağlayacağız.''
Yüzde 1 tuz oranlı ekmekleri tüm İstanbullulara sunmaya başladıklarını belirten Bekaroğlu, özellikle kalp, damar ve tansiyon hastaları için böyle bir uygulamaya geçtiklerini bildirdi.
Tuzu tüm gıdalarda en alt seviyelerde kullanma taraftarı olduklarını Bekaroğlu, İHE olarak üretimlerini halk sağlığına uygun yaptıklarını belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 T.C. İSTANBUL ANADOLU 62. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN
- 2 T.C. ALANYA 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
- 3 KOCAELİ 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN
- 4 İSTANBUL 33. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
- 5 T.C. HAYRABOLU İCRA DAİRESİ
- 6 T.C. İSTANBUL 12. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN
- 7 KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR
- 8 KASTAMONU ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN
- 9 Feci kazadan acı haber: Genç futbolcu hayatını kaybetti!
- 10 T.C. CİHANBEYLİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN