İstanbul'a kurban girişleri başladı: Ekipler kurbanlıkları denetliyor
Kurban Bayramı'na iki hafta kala İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri başladı. Kurulan denetim noktasında hayvanların veteriner sağlık raporları ve varış noktaları kontrol ediliyor. 2025'te İstanbul'da yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş kurbanlık, kesime tabi tutulmuştu. Rakamların bu yıl da benzer düzeyde seyredeceği değerlendiriliyor.
Kurban Bayramı yaklaşırken, İstanbul'a ve Trakya'ya kurbanlık hayvan girişlerine bu gece itibarıyla izin verildi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Marmara Otoyolu Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktasında oluşturulan denetim noktasında, hayvan sevklerine yönelik denetim gerçekleştirdi.
SAĞLIK RAPORLARI KONTROL EDİLİYOR
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kurbanlık hayvan taşıyan kamyonların kontrol noktasında vize işlemlerini yapmalarının mecburi olduğu kaydedildi. Veteriner hekimlerin sağlık taramasından geçirdiği kurbanlıkların sağlık raporları, sevk belgeleri, varış noktaları tek tek kontrol ediliyor.
GEÇİŞLER YIL BOYU SERBEST
Yetiştirici ve besleme amacıyla Avrupa Yakası'na ve Trakya'ya büyükbaş hayvan geçişleri yıl boyu serbest olacak. Böylece hem Avrupa Yakası ve Trakya'da kurban arz sistemi daha işler hale getirilecek hem de vatandaşların daha sağlıklı ve ekonomik kurbanlara erişimi kolaylaştırılacak.
2025'TE 176 BİN KURBANLIK KESİLDİ
Geçen yıl kontrol merkezinde yaklaşık 750 kamyon kontrol edilirken, yetkisiz hayvan taşıyan 38 kamyona yasal işlem uygulanmıştı. 20 bini aşkın büyükbaş ve 26 bini aşkın küçükbaş hayvanın kontrolleri gerçekleştirilirken, geçişi uygun olmayan 373 büyükbaş ve 1151 küçükbaş hayvanla ilgili yasal işlem yapılmıştı. 2025'te İstanbul'da yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş kurbanlık, kesime tabi tutuldu.
EN SON HABERLER
- 1 Bingöl'de yürek yakan kaza! Kontrolden çıkan araç yayaların arasına daldı: 17 yaşındaki Sudenaz hayatını kaybetti!
- 2 Aydın'da korku dolu anlar! Elindeki bıçakla sokak sokak dolaşıp dehşet saçtı
- 3 Dünyanın en pahalı peyniri seçildi! Bir kilosu servet değerinde...
- 4 Bolu’da zincirleme kaza! 3 araç birbirine girdi: Yaralılar var!
- 5 Yemek yemeyi en çok seven ülkeler belli oldu! Türkiye'nin sıralaması merak uyandırdı
- 6 Bağcılar’da korkunç kaza! Yardım etmek isterken iki aracın arasına sıkıştı: O anlar kameraya böyle yansıdı!
- 7 Kedilerin gizli iletişim şekli çözüldü! Sahiplerine bakın nasıl mesaj veriyorlar
- 8 2026 AÖL sınav tarihleri belli oldu! Açık Lise 1. dönem sınavları ne zaman?
- 9 Alanya’da Çek uyruklu turist denizde boğuldu
- 10 Manisa’da acı kaza! Motosiklet metrelerce savruldu: Genç sürücü hayatını kaybetti!