Kadın kaprisinden sıkılınca erkek berberi oldular
Denizli'de çalıştıkları kadın kuaföründe kadınların kaprislerinden sıkılan iki kadın, erkek berberinde çalışmaya başladı. Berberde sakal tıraşı dahil her işi yapan kadınlar, işlerinden memnun.
"DAHA ÇOK ÖZEN GÖSTERİYORLAR"
Berberde sakal tıraş olan Mehmet Çakır isimli bir esnaf, "Ben ilk olarak iki hafta önce tıraş olmaya gelmiştim. Memnun kaldık. İlk olduğunda insan bir yadırgıyor. İşçiliğini gördüğümüzde işini muazzam yaptığını gördük. Ayrıca berberde olması gereken güler yüz, tebessüm de kızlarda var. Ben ustamızın tıraşından gayet memnunum. Bayan arkadaşlar işlerine biraz daha özen gösteriyor" dedi.
"DAHA DA USTALAŞACAKLAR"
Berber dükkanının sahibi Yakup Güleç ise meslekte her zaman yenilikten yana olduğunu kaydederek, "İlk işe başladıklarında hemen sıkılırlar diye düşündüm. Ancak bayan arkadaşlarımızın hevesleri çok iyi. Kısa süre içinde tıraşa başladılar. Bu da aslında Denizli'de bir yenilik oldu. Erkeklerden bayan kuaförü var. Ama bayanlardan erkek kuaförü ilk olarak bizde oldu. Biz iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Daha da ustalaşacaklar. Müşterilerimiz de gayet memnun" diye konuştu.
"BAZI MÜŞTERİLER BİZİ GÖRÜNCE ŞAŞKINLIK YAŞIYOR"
Denizli'de ilk kez bir erkek berberinde kendilerinin çalıştığını ifade eden 17 yaşındaki Gülsüm Dinç, "Denizli'de erkek berberinde çalışan kadın yoktu. Biz bu konuda ilk olalım dedik. İlk olarak buraya geldiğimde tıraş yapabileceğim aklıma gelmezdi. Ancak kendimizi geliştirdik. Başlarda balon tıraşı yapmaya başladık. Şimdi ise sakal tıraşı yapıyoruz. Bazı müşteriler olayı şaşkınlıkla karşılıyor. Bu işi yapacağımıza inanamıyorlar.Korkanlar da oldu ancak iş bittikten sonra güvenleri artıyor" dedi.
"KADINLARIN KAPRİSLERİNDEN SIKILDIK"
İki yıl kadın kuaföründe çalıştığını anlatan Fadim Şahan ise, "İlk olarak arkadaşım Gülsüm bu işe gireceğini söyledi. Ben inanamadım. O çalışmaya başlayınca, ben de başladım. Kadın kuaförlüğü daha zor. Kadınların kaprisleri ve nazları çok oluyor. Erkeklerde bu olmuyor. O yüzden daha rahat oluyorum" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 ZTK FB-BJK DERBİ MAÇINA GERİ SAYIM! Fenerbahçe – Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
- 2 TOKİ BAŞVURLARI SONUÇ TAKVİMİ 2026: TOKİ 500 bin konut kura çekimi ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
- 3 MEMUR ZAMMI HESAP TABLOSU: Kalem kalem hesaplandı! Ocak 2026'da en düşük memur maaşı kaç TL olacak?
- 4 EMEKLİ ZAMMI MAAŞ HESAPLAMA: Gözler son veride! Ocak 2026'da en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?
- 5 ÜÇ AYLAR DUASI OKUNUŞU VE ANLAMI: Recep ayında okunacak dualar ve sureler hangileridir?
- 6 ÜÇ AYLAR ORUCU: Recep ayında oruç tutulur mu, kaç gün tutulacak, farz mı?
- 7 ÜÇ AYLAR TESBİH VE ZİKİRLERİ: Diyanet ile Üç Aylar'da çekilecek tesbihler ve zikirler nelerdir?
- 8 Üç Aylar'da hangi ibadetler yapılır, hangi dua okunur? İşte Üç Aylar duaları, namazı, tesbihatı...
- 9 FB AVRUPA SAHNESİNDE! Fenerbahçe – Aston Villa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak?
- 10 MASTERCHEF ALTIN KUPA'DA TAKIMLAR BELLİ OLDU! 21 Aralık Masterchef kaptanlığı kim kazandı,takımlar nasıl?