Giriş Tarihi: 18.11.2023

Kahvaltıda kalp krizi riskini azalt

Kahvaltının kalp krizi ve felç riskini azaltabileceği keşfedildi. Ancak kahvaltına ne yendiği önemli. Independent'de yer alan habere göre, BMC Medicine dergisinde yayımlanan çalışmada, "revaçtaki" bitki bazlı gıdalar üzerine araştırma yapıldı. Araştırmada, günde bir yumurta daha az yemenin ve bunun yerine 25 ila 28 gram kuruyemiş tüketmenin kalp hastalığı riskini yüzde 17, diyabet riskini yüzde 18 ve erken ölüm riskini yüzde 15 azaltabileceği belirtildi. Bir sosise eşdeğer olan 50 gram işlenmiş eti aynı miktarda baklagil, mercimek, nohut veya fasulyeyle değiştiren kişilerin kalp hastalığından ölme veya kalp hastalığına yakalanma riskinin yüzde 23 daha düşük olduğu tespit edildi. İşlenmiş et yerine 28 ila 50 gram kuruyemiş yemek ise risk, yüzde 27 düşürdü.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.