Giriş Tarihi: 11.12.2023

‘Kanser hastası et, şeker, meyve yiyebilir’

İstanbul Galata Üniversitesi Öğretim Üyesi, Uzman Diyetisyen Dilşat Baş, kanser tedavisi gören hastaların beslenmelerinin de son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Baş, toplumda doğru bilenen yanlışlar hakkında şu bilgileri verdi: Kanser tedavisi gören hastalar haftalık 350-500 gram et yenebilir. İnsülin direnci, yüksek kortizon kullanımı söz konusu ise şekeri sınırlıyoruz.

Aralıklarla yemede, örneğin küçük kek tüketmekte sıkıntı yok. Bir yumruk büyüklüğünde porsiyonlama yapıldığında günde 2-3 kez meyve de yenebilir. Ayrıca organik beslenmenin kanser hastalarına ek yarar sağladığıyla ilgili bilgi yok. Temiz, yıkanarak kullanılmış olabildiğince çeşitlendirerek yapılan beslenmeyi tavsiye ediyoruz. Eksikliği tespit edilmemiş herhangi bir vitamin-mineral kullanılmalı" dedi. Dilşat Baş, greyfurt, nar, karadut, böğürtlen yaban üzümü, karışık bitki çayları, yıldız meyvesinin ise tedavinin etkinliğini azalttığını söyledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.