Son Güncelleme: Salı 26.03.2019
Karadeniz’in tadı damağında kaldı
Ünlü gezi yazarı Caroline Eden, Karadeniz’i gezip lezzetlerini tanıttı. Trabzon’un ekmeği ve tereyağına bayılan, Sinop’ta mantı yiyen, Amasya’da toyga çorbası içen Eden, “Tadı damağımızda kaldı” diye yazdı
FINDIĞI ANLATTI
Eden, Kastamonu'ya özgün ve beyaz altın olarak bilinen sarımsağa da değinerek bu türün diğer sarımsaklardan 10 kat daha keskin olduğunu bildirdi. Karadeniz turuna Amasya ile devam eden Eden, 1925'ten bu yana faaliyette bulunan Amasya çörekçisinde fındık ve cevizli kurabiyeleri tattı. Bu yöreye özel toyga çorbasının da tadına bakan Eden, bölgede yetişen bamyanın da çok ünlü olduğunun altını çizdi. Üçüncü durak olan Tokat'ta, Karakaya kuzusundan yapılan kebabı çok beğendiğini belirten gazeteci, Giresun üzerinden Trabzon'a geçerek buradaki pazarları gezdi. Helva, Trabzon ekmeği, Trabzon tereyağını öven Eden, dünyaya ihraç edilen fındığın yüzde 70'inin bu bölgeden geldiğini hatırlatarak fındık içeren pek çok ürünü satın alarak geziyi sonlandırdı. Gazeteci Caroline Eden, "Karadeniz'in lezzetlerinin tadı damağımızda kaldı" sözleriyle yazısını tamamladı.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Özhaseki Malatya'da depremzede aileyi yeni evinde ziyaret etti
- 2 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü
- 3 Antalya'da başıboş köpek dehşeti! 15 yaşındaki Hamitcan: Bayılmışım, ambulans geldiğinde uyandım
- 4 Üzümlü Sınır Kapısı’nda inceleme yapıldı
- 5 Otobanda feci kaza: 1 ölü
- 6 Afyonkarahisar ve Kütahya bu defilede buluştu
- 7 Bodrum’da ana isale hattı yine patladı, vatandaş isyan etti: Sabır taşı olduk
- 8 MSB: Hudutlarımızda uyuşturucu kaçakçılarına geçit yok!
- 9 Tır kasasında 8 ton midye ele geçirildi
- 10 Emekli öğretim üyesinin sır kaybı! Yıldız Dağı'nda kaybolduğu ortaya çıkmıştı: Defalarca 'süpürme' yöntemi uygulandı