Perşembe 24.02.2011 17:07
Son Güncelleme: Perşembe 24.02.2011 17:29

Tıkla ne acaip bir şey olduğunu gör

Giresunlu bir pideci ürün çeşitlerine fındıklı pideyi de ekleyerek müşterilerinin damak zevkine yeni bir lezzet seçeneği daha sundu.

Güce ilçesinde 10 yıldan bu yana pide salonu işleten Murat Zeybek, yörenin tek geçim kaynağı olan ve ülkeye önemli gelir girdisi sağlayan fındıkla yeni tatlar ortaya çıkarmak için fındıklı pide yaptığını söyledi.
İlk olarak düzenlenen bir toplantıda ilçe protokolüne fındıklı pide ikram ettiğini anlatan Zeybek, ''Bundan çok olumlu tepki aldım. Türkiye, dünya fındık üretimi ve ihracatının yüzde 70'ini aşan bir potansiyele sahip. Ancak iç fındık üretimimiz ortalama 80 bin ton dolayında. Biz bir şekilde iç fındık tüketimini en az 120 bin tonlara çıkarmayı başarmalıyız. Fındıklı pide, küçükte olsa buna bir katkı sağlayacaktır'' diye konuştu. Sahip olduğu fındık bahçesi sayesinde yılda 4 ton fındık üretimi gerçekleştirdiğini ifade eden Zeybek, şöyle konuştu:
''Pideye yeni bir damak zevki katarak satışları artırmayı, bunun yanı sıra yöremizin tek geçim kaynağı fındığın iç tüketimini de artırmayı amaçlıyoruz. Bundan 4 yıl önce serbest piyasada 7 liradan işlem gören fındık, şimdi maliyet sınırında olan bir rakamdan ortalama 4 lira 50 kuruştan satılıyor. Ben bunu yapmakla hem ürünüme sahip çıkmayı hem de bununla fındığı bir pasta, bir çikolatanın haricinde müşterimize farklı şekilde buluşturmayı istedim. Piyasaya sunduğumuz fındıklı pide oldukça beğenildi ve ilgi gördü. Bunun devam etmesini diliyoruz.''
Zeybek, lifli bir yiyecek olan fındığın pidede kullanılmasının sağlık açısından da yararlı olacağına inandığını anlatarak, ''Güce ilçesinde başlattığımız fındıklı pide üretimini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun yanı sıra çok üretip, az tükettiğimiz fındığa olan talebi de artırmayı amaçlıyoruz. Kısa sürede menüde yerini almasını ve seri üretime geçerek menümüzün ana kalemlerinden biri olmasını bekliyoruz'' dedi.
FINDIKLI PİDENİN TARİFİ

Fındıklı pide, 200 gram hamur 40 gram fındıkla beraber karıştırılarak hamur haline getiriliyor. Sonra açılan hamurun içerisine 40 gram öğütülmüş fındıkla beraber 10 gram pudra şekeri eklenerek fırına veriliyor. Yaklaşık 15-20 dakika fırında pişen pide servis haline geliyor. Fındıklı pide, 7 liradan satışa sunuluyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.