Giriş Tarihi: 6.4.2024

Karpuzdaki gizli risk

Karpuzu aşırı miktarda tüketmek, kronik böbrek hastalarında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yüzde 92 oranında su içeren bu meyvedeki yüksek potasyum oranının, kronik böbrek hastalarının hayatını tehlikeye atabileceği ortaya konuldu. Annals of Internal Medicine adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırmada potasyumun gerekenden daha yüksek seviyede olması anlamına gelen hiperkalemi yaşayan üç böbrek hastasının vakası incelendi. Hastaların bol miktarda karpuz tükettiği belirlendi. Hastalar karpuz ve yüksek potasyum oranına sahip gıdaları bıraktıktan sonra hiperkalemi ortadan kalktı.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.