Kavun dolması nasıl yapılır? Saray lezzeti kavun dolması tarifi ve malzemeleri - Kavun dolma yapılışı ve tarihçesi
Kavunun içi doldurularak yapılan kavun dolması yemeği son zamanlarda pek çok vatandaşın ilgisini çekiyor. Kurban Bayramı’nın da gelişiyle birlikte kurban etiyle farklı ve lezzetli yemekler yapmak isteyenler, kavun dolması nasıl yapılır diye araştırıyor. Osmanlı dönemi sarayın vazgeçilmezlerinden olan kavun dolması, özellikle Kanuni Sultan Süleyman’ın sevdiği yemekler arasında yer alıyor. İşte saray lezzeti kavun dolması tarifi, yapılışı, malzemeleri ve tarihçesi.
Yöresel yemeklerin yanı sıra saray mutfağından çıkan lezzetler de günümüzde büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Bu yemekler arasında kavun dolması nasıl yapılır sorusu da gündeme geliyor. Kavunun içini et ve çeşitli lezzetlerle doldurularak yapılan bu yemek, günümüzde pek çok yörede mutfakları süslüyor. Saray lezzeti kavun dolması tarifi ve tarihçesi ile yapılışı haberimizde.
KAVUN DOLMA NASIL YAPILIR?
Kavun Dolması, 1539 yılının Kasım ayının ikinci yarısında yapılan, Kanuni Sultan Süleyman'ın oğulları Şah Cihangir ve Beyazıt'ın sünnet düğünündeki çanak yağmasında sunulan ihtişamlı bir yemektir. İçine kıyma ya da etle hazırlanmış bir harç eklenerek hazırlanır.
EN SON HABERLER
- 1 Mardin'de bir kişi elindeki bıçakla bakkaldaki 4 kişiye saldırdı
- 2 Kadıköy'de kimlik kontrolünde arbede! Kendi silahından çıkan kurşunla öldü
- 3 Eski nişanlısını sokak ortasında katletmişti! GBT sırasında polise silah çekti, boğuşmada hayatını kaybetti
- 4 Alper Gezeravcı: Birkaç yıl içerisinde Ay'a erişmeyi planlıyoruz
- 5 Akaryakıt istasyonunda facia: 2 kişi alevler arasında kaldı
- 6 Sivas'ta kamyon bariyerlere çarpıp devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
- 7 Azerbaycan Tarım Bakanı Memmedov, TYAB ve TÜRKTOB heyetini ağırladı
- 8 Bindiği taksinin şoförünü 20 yerinden bıçaklamıştı! O cani kıskıvrak yakalandı
- 9 Pendik’te kanlı infaz! Kafede kurşun yağmuruna tutuldu
- 10 Kullandığı traktörün altında kalan sürücü öldü