Kavun Nasıl Seçilir? Çekirdeksiz, Tatlı ve İyi Kavun Nasıl Anlaşılır?
Kavun nasıl seçilir diye merak edenlerin sayısı bir hayli fazladır. Kavun, kabakgiller ailesinden olan, sürüngen gövdeye sahip bir bitki çeşidinin meyvesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu meyvenin hem olgunlaşmış hem de olgunlaşmamış hali tüketilebilmektedir. Peki, kavun nasıl seçilir? Çekirdeksiz, tatlı ve iyi kavun nasıl anlaşılır? Konuyla ilgili aklınıza takılan tüm bu soruların cevapları yazımızın devamında.

Kavun yaz döneminde çıkan ve pek çok kişi tarafından severek tüketilen meyvelerden biridir. Bu meyvenin kendine has hoş bir kokusu vardır. Kavun alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu yüzden birçok kişi en iyi kavunun nasıl seçileceği konusunu araştırmaktadır. Bu yazımızda sizler için kavun nasıl seçilir, çekirdeksiz, tatlı ve iyi kavun nasıl anlaşılır gibi soruların cevaplarına değindik.
Kavun Nasıl Seçilir?
Kavun yaz mevsiminin en sevilen meyveleri arasında yer almaktadır. Ana yurdu Türkiye olan bu meyve, özellikle C ve A vitamini açısından çok zengindir. Lezzetli tadı kadar sağlık yönünden de çok fazla faydası bulunmaktadır. Yaz aylarında soğuk olarak tüketilen bu meyve sulu bir yapıya sahip olduğu için su ihtiyacını da önemli ölçüde karşılamaktadır. Ayrıca kemikleri güçlendirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirim sistemini düzenleme, kalp sağlığını koruma gibi pek çok yararı da mevcuttur. Hal böyle olunca birçok kişi iyi kavun nasıl seçilir diye merak etmektedir. İyi bir kavun seçmenin en önemli püf noktalarından biri yumuşak ve sarı renkte olmasıdır. Yumuşaklığı ve rengi bu kavunun sulu olacağı manasını taşımaktadır.
Tatlı ve Çekirdeksiz Kavun Nasıl Seçilir?
Kavun daha çok olgun haliyle tüketilse de olgunlaşmamış haliyle de yenebilmektedir. Kavunun olgunlaşmamış hali kelek olarak isimlendirilmektedir. Kelek olan kavunların tadı olgun olan kavunlara göre daha az lezzete sahip olabilir. Kavun seçiminde tatlı ve çekirdeksiz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden konuyla ilgili pek çok kişi iyi kavun nasıl anlaşılır sorusunun yanıtı aramaktadır. Alınacak kavunun hem tatlı hem de çekirdeksiz olması için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şunlardır:
- Kavuna bastırdığınızda yumuşak olması
- Kavunu elinize aldığınızda ağır hissedilmesi
- Kavunun dip bölümünün sert olmaması
- Kavuna vurulduğunda tok bir sesin çıkması
- Kavunun ucunda bulunan sapının kolay bir şekilde kopabilmesi
- Kavunu kokladığınızda hoş bir kokuya sahip olması
- Kavunun üzerinde bir sürü çizgi bulunur. Bu çizgilerin düzgün olması o kavunun tatlı olduğuna işarettir.
EN SON HABERLER
- 1 İBB, Edirnekapı Şehitlik Metrobüs Durağı’nı dört gündür kapattı
- 2 Kurt saldırısı: 30 küçükbaş hayvan telef oldu
- 3 Sırrı Süreyya Önder'e vedada duygusal anlar: “Barışa inanan biriydi yarım kalmamalı”
- 4 Miniklerden Gazze'deki zulme karşı destek yürüyüşü: "Çocuklar ölmesin"
- 5 İlim Yayma Ödülleri sahibi bilim adamları ‘Sağlıkta Teknolojik İstiklal' bildirisini açıkladı
- 6 Trafiğin ortasında araçlarından inip havaya ateş açan iki şehir magandası gözaltına alındı
- 7 Ordu'dan acı haber! 5 gündür kayıplardı! Gizem'in ardından Süleyman'ın da cansız bedenine ulaşıldı!
- 8 Sobadan sızan gaz can aldı: Gazi ve eşi son yolculuğuna uğurlandı
- 9 Amasya'da oğul vahşeti! Annesini defalarca bıçakladı! Katilin suç geçmişi tüyler ürpertti!
- 10 Sırrı Süreyya Önder'in cenazesinde çirkin provokasyon! Özgür Özel'e fiziki saldırı