Kerbela şehitleri Kars’ta anıldı
Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela’da şehit edilişlerinin 1386'ncı yıl dönümünde Kars’ta binlerce kadın, erkek ve çocuk anma yürüyüşü gerçekleştirdi.
Hazreti Ali Camisi'nden başlayan yürüyüşte ellerinde Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali'nin posterlerini taşıyan katılımcılar, Faikbey Caddesi'nden Kars Şehitliği'ne kadar ağıtlar eşliğinde yürüyüp, sinelerine vurdu.Katılımcılar kendilerine zincirle de vurdu.
Şehitlikte sona eren yürüyüşün ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Anma töreni Asri Mezarlığı'nın önündeki Aşura Meydanı'nda devam etti. Okunan mersiyeler eşliğinde sinesini dövenler, Hazreti Hüseyin için ağıtlar yaktı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı anma etkinliklerinin son bölümünde ise törene katılan binlerce kişi, Yeni Mahalle Mezarlığındaki yakınlarını da ziyaret ederek dua etti.
EN SON HABERLER
- 1 Çamaşır suyuna veda edin: Çorapları kar gibi bembeyaz yapan o mucizevi doğal yöntem!
- 2 SON DAKİKA… Mühürlenen pavyonların yerine müze geliyor! Yıkım başladı: Louvre Müzesi örnek alınacak!
- 3 29 bin sarı ördek okyanusa saçıldı! Bilim dünyasında devrim yaptılar
- 4 KPSS DHBT sınavı ne zaman, saat kaçta başlayacak? ÖSYM DHBT sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!
- 5 Adana'da film gibi soygun! Ayrıldığı iş yerinen 115 kilo gümüş çaldı: 980 kamera kaydı incelendi kıskıvrak yakalandı
- 6 Eski husumet cinayetle bitti
- 7 SON DAKİKA… 10 Kardeşler Suç Örgütü lideri Mekin Büyükdeniz hastane odasında infaz edildi! Kan donduran plan: Hemşireyi taciz edip güvenliği geçmişler!
- 8 İstanbul baraj doluluk oranı bugün yüzde kaç oldu? 30 Ekim İSKİ güncel doluluk oranları!
- 9 Komşusu balkondaki kedilerden şüphelendi: 53 yaşındaki adam evde ölü bulundu!
- 10 Klasik vurgununa dev baskın: 61 'change oto' piyasaya sürüldü! 35 gözaltı