Son Güncelleme: Pazar 24.01.2016 10:33
Kırmızı et ürünlerine 'sakatat' düzenlemesi
Dilli salam hariç fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünlerine sakatat katılamayacak.
Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılması yasağı mevcut tebliğle yürürlükteydi.
Bugün yayımlanan değişiklikle söz konusu yasağa tabi ürünler açıkça belirtildi. Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilecek.
EN SON HABERLER
- 1 Adana’da bir baba kızını taciz eden kişiyi öldürdü
- 2 Sokak ortasında av tüfeğiyle cinayet
- 3 Bakan Tekin'den öldürülen okul müdürü için başsağlığı mesajı
- 4 İzmir'de tarihi binada yangın: Mahsur kalan kadını ekipler kurtardı
- 5 Traktörün altında kaldı: Feci şekilde can verdi
- 6 Kastamonu’daki 'kesik baş' cinayetinde 3 tutuklama
- 7 İzmir açıklarında 47 düzensiz göçmen kurtarıldı
- 8 Komşudan insanlık dışı eziyet: Komşusunu iple arabaya bağladı, metrelerce sürükledi!
- 9 Sosyal medyadan tanıştıkları kişinin mobil bankacılığını kullanarak 360 lira kredi çektiler
- 10 Okul müdürü İbrahim Oktugan öldü! Okuldan atılan öğrencisi kurşun yağdırmıştı!