Son Güncelleme: Cuma 04.05.2018 01:51
Kırmızı et'e su enjekte ediyorlar!
Gıda ürünlerinde sahtekarlık sınır tanımazken et sahtekarları, kıymada at-eşek eti karıştırma hilesinin yanına, bütün olarak alınan ete uygun yeni bir hileli yöntem geliştirdi. Etin ağırlığı, kimyasallarla enjekte edilen suyla yüzde 30’a kadar artırılıyor. 1 kilogram diye alınan et pişirilince, suyu buharlaşıyor ve büzüşüyor. Tavaya konan koca et, çözüldükten ve piştikten sonra küçücük kalıyor
Et dolandırıcıları genellikle kıymaya, aslında kullanılmayan at, eşek eti karıştırarak hile yapıyordu. Ancak bütün ette hile yapılması daha zordu. Dolandırıcılar, bütün olarak satılan ete de hile karıştırmanın yolunu bulmakta zorlanmadı.
Marinasyon makineleriyle ete enjekte edilen suyla hem etin ağırlığı hem de kütlesi artıyor ayrıca daha uzun süre bozulmadan kalması sağlanıyor. Avrupa'da etin terbiye edilerek daha lezzetli olması için yapılan marinasyon işlemi Türkiye'de ete şırıngayla su enjekte edilmek için kullanılıyor. Su enjekte edilme işlemi de özellikle dondurulmuş ete yapılıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Kalpleri ısıtan evlilik teklifi! Lösemi tedavisi gören sevgilisine pankartlı teklif: "Kalk kız evlencez!"
- 2 SABAH katil polisin ifadesine ulaştı! Başkomiser ile komiseri boş yere şehit etmiş
- 3 Meteoroloji hava durumu raporunu paylaştı! Hafta sonuna uyarısı; sağanak geliyor: İstanbul, Ankara, İzmir...
- 4 İngiliz öğretmen cinayetinde soruşturma tamamlandı! Cinayetten 3 saat 15 dakika önce videolu ölüm tehdidi
- 5 ABD'de ölen fenomen Yağmur’un avukatı: Yağmur öldüğünde şüpheli şahıs yanındaymış
- 6 Bitlis’te feci kaza! Kontrolden çıkan minibüs kaldırımdaki vatandaşların arasına daldı
- 7 Mahkeme kararını verdi! Adnan Oktar suç örgütünün "sosyal medya" oyunu çöktü: Tam 300 hesap...
- 8 60 yıllık eşini köpeklerin saldırısında kaybeden acılı adam SABAH’a konuştu! “Canımı yarısı gitti”
- 9 Üvey kardeşine maaş bağlatıp, o paralarla klip çektirmiş
- 10 Ankara-Erzincan uçağında asılsız bomba ihbarı