Kış mevsiminin vazgeçilmezi: Maraş paçası
Kahramanmaraş’ın vazgeçilmez özel lezzetleri arasında yer alan ‘Maraş paça’ kış mevsiminde hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar tarafından sıkça tüketiliyor.
Yaklaşık 3 yıldır Kahramanmaraş'ta paça çorbası yapan Zafer Ayranpınar, paçanın en faydalı kısmının hayvanın ayağından yapıldığını, romatizma başta olmak üzere kışın soğuk algınlığına iyi geldiğini ve insanı dirençli tuttuğunu ifade etti.
İnsanların sağlık açısından paça tükettiğini söyleyen Ayranpınar, Maraş paçasının en önemlisinin de sumak ekşisi olduğunu söyledi. Ayranpınar, "Maraş paçası küçükbaş hayvandan yapılır. Tabii ki paça yapılırken etin farklı bölümleri vardır. Beyin, ayak gibi bölümler özellikle vücuttaki sıvı kaybını önlüyor. Kış mevsimi olunca özellikle baharatlar ve sumak ekşisi çok önemlidir. Sağlık açısından insanların tüketmelerini öneriyoruz" dedi.
Özellikle gribe yakalanmamak için paça içtiğini söyleyen Derya Düzyurt, "Paçayı kış aylarında özellikle daha çok tüketiyoruz. Gribal enfeksiyona kapılmamak için tüketiyoruz. Kentimizin eşsiz lezzetlerinden birisi" diye konuştu.
Romatizma ve diz ağrısından paça içerek şifa bulduğunu söyleyen Mehmet Sevdi Buldum ise, "Genelde ayak paçasını içerim çünkü dizlerime ve romatizmama iyi gelir. Soğuk günlerde daha faydalıdır" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Bursa'da dehşet: Kırık şişeyle boğazından yaraladı!
- 2 Yer Bolu: Cinayet şüphelisi 19 yıl sonra yakalandı!
- 3 Adana'da acı manzara: Otomobilin vurup kaçtığı bisikletli öldü...
- 4 Kocaeli'deki korkunç kaza anı kameralara yansıdı: 1 ölü
- 5 Mersin'de yasadışı bahis operasyonu: 19 gözaltı
- 6 Başkan Erdoğan, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz'ü kabul etti
- 7 Bir babanın en acı hatırası: Okula uğurladığı Kayra Ege’nin kaza anını kaydetmiş…
- 8 Okul servisinin çarptığı 11 yaşındaki Muhlis öldü
- 9 Dünya Kızılay Kızılhaç Günü'nde, 1.Dünya Savaşı'nda esir düşen askerlerin mektupları sergilendi
- 10 Çocuğu Down sendromlu doğan aile davayı kazandı: Hastane 21 milyon TL tazminat ödeyecek!