Salı 24.01.2017
Son Güncelleme: Salı 24.01.2017

Kızarmış ekmek ve patateste kanser riski

İngiliz Gıda Standartları Kurumu (FSA) yüksek ısıda pişirildiği takdirde ekmek ve patates gibi nişasta içeren ürünlerin akrilamid adlı kansere yol açan kimyasal bir madde açığa çıkardığını açıkladı. FSA, pişirilen nişastalı gıdaların renginin kahverengi değil, altın sarısı renginde olması gerektiğini bildirdi. FSA, nişasta içeren besinlerin kızartma veya kavurma işleminden geçmeden tüketilmesini tavsiye ederken, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan kızarmış ekmeğin renginin ne kadar koyuysa akrilamid oranının o kadar fazla olduğunu belirtti.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.