Koreli fotoğrafçının, 75 yıllık vefası! Türkiye'de 60 şehri gezip, gazilerin ve ailelerinin 35 bin fotoğrafını çekti
Güney Koreli fotoğrafçı Lee Byung-Yong (67), hayatını ve mesleğini ülkelerinin özgürlüğü için savaşan gazilere adadı. Türk ve Etiyopyalı gazileri sık sık ziyaret eden Lee Byung-Yong, minnet borcunu ödemek ve vefasını göstermek için 23 yıldır Türk gazileriyle ilgili çalışmalar yapıyor. Türkiye'de 60 şehri gezip, gazilerin ve ailelerinin 35 bin fotoğrafını çeken Lee Byung-Yong, Kore Savaşı’nın 75. Yılı nedeniyle, ülkesi için savaşan gazileri gelecek nesillere tanıtmak ve onlara karşı vefa borcunu ödemek için kitap projesi başlattı. Çektiği fotoğraflarla Türkiye'de bir fotoğraf sergisi düzenlemeye hazırlanan Lee Byung-Yong, daha sonda bu fotoğrafları ve çektiği diğer fotoğraflarla hazırlayacağı kitabı da gazilere ve ailelerine hediye edecek. Lee Byung-Yong, “Onların fedakarlıklarını ve kahramanlıklarını yeni nesillere tanıtmak istiyorum. Bizim için yaptıkları unutulmamalı, unutturulmamalı. Bunun için elimden geleni yapacağım” dedi.
Kore Savaşı'nın 75. Yılı nedeniyle, ülkesi için savaşan gazileri gelecek nesillere tanıtmak ve onlara karşı vefa borcunu ödemek için kitap projesine başlatan Lee Byung-Yong, "23 yıldır Türk gazileriyle ilgili çalışmalar yapıyorum. 2002 Dünya Kupası'nda ise Türk gazilerini tanıma fırsatı buldum.
Güney Koreli fotoğrafçı Lee Byung-Yong, bundan 75 yıl önce ülkelerine savaşmaya gelen gazileri gelecek nesillere tanıtmak ve onlara karşı vefa borcunu ödemek için kitap projesine başladı. Türk ve Etiyopyalı gazileri sık sık ziyaret eden Lee Byung-Yong, Türk gazileri de minnet duyduğunu söyledi. Lee Byung-Yong, "2002 yılında Kore Savaşı'na ilgi duymaya ve savaşla ilgili materyaller toplamaya başladım. 2006'da hazırlanmaya başladım. 2007'de Etiyopya'dan başlayarak onlara minnettarlığımı ifade etmek için Kore Savaşı'na katılan 22 BM ülkesinden gazilerin yer aldığı bir fotoğraf projesi yürütüyorum. 2008 ve 2010 yıllarında 7 ay boyunca Türkiye'de 60 şehri gezdim ve gazilerin ve ailelerinin yaklaşık 35 bin adet fotoğrafını çektim. Türkiye'de bir fotoğraf sergisi düzenlemek ve onlara çerçeveli fotoğraflar ile bir fotoğraf kitabı hediye etmek istiyorum. Bu onlara verebileceğim son hediye. Türkiye'deki fotoğraf sergisi için hazırlık yaparken, Türkiye'deki aileleri ve ilgili arkadaşlarıyla iletişim kurmaya devam ediyorum. Umarım son dileğim gerçekleşir" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA… Mattia Ahmet Minguzzi davasında çarpıcı gelişme: Adli Tıp Kurumu katil U.B.’nin kemik yaşını açıkladı!
- 2 Bartın'da rüzgarın hızı 75 km'ye ulaştı! 5 metrelik dalgalar oluştu
- 3 Kars’ta izinsiz kazı yapan 5 kişi suçüstü yakalandı
- 4 İstanbul için şiddetli fırtına uyarısı yapıldı
- 5 Alanya’da ölen gencin duruşmasında ilginç tanık
- 6 Tarlada vahşet: Komşusu karısının fotoğrafıyla şantaj yapınca çılgına döndü... "Amacım korkutmaktı"
- 7 Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yanıltıcı bilgiyi alenen yayanlara soruşturma
- 8 Kızılay’ın bu yıl vekâletle kurban kesim fiyatı belli oldu
- 9 "Yenidoğan çetesi" davasının dördüncü duruşması sürüyor
- 10 Sakarya'da kan donduran olay! Kayınpeder ve damat birbirine girdi! 1 ölü 2 yaralı