Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali 6. yılında İstanbul’a dönüyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 3–7 Kasım 2026 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ne ilişkin paylaşımında, “Kültürel bağlarımızı ortak yapımlarla güçlendirecek, Türk dünyasının hikâyelerini daha geniş kitlelere ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı. Türk dünyasından 56 filmin ücretsiz gösterileceği festivalde, üç kategoride 30 yapım ödül için yarışacak, Türkiye–Kırgızistan Proje Sunumu kapsamında seçilecek dört sinema projesine destek sağlanacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Uluslararası Sinema Derneği tarafından düzenlenen 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, doğduğu şehir İstanbul'a dönüyor. TÜRKSOY, TRT ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) katkı sunduğu festival, 150'yi aşkın uluslararası konuğu, Türkiye'den 300 sektör profesyonelini ve akademi dünyasını bir araya getirecek.
EN SON HABERLER
- 1 Bolu Belediyesi'ne operasyon: 4 gözaltı
- 2 2 kişiyi hayattan koparmıştı! Minik çocuğun alkollü sürücüye seslenişi yürek burktu: ‘Gülçin abla ben babasız ne yapacağım’
- 3 Adıyaman'da inşaatın merdiven boşluğuna düşen işçi 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
- 4 Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman, kadro dağılımı belli oldu mu? 31 bin 54 kadro için gözler Bakanlıkta!
- 5 BİM aktüel Kasım ayı kataloğu çıktı! 1-3-4 Kasım BİM'de neler var? Epilasyon cihazı geliyor!
- 6 Gebze’de feci kaza: 2 genç hayatını kaybetti!
- 7 Fatih’te acı olay! 64 yaşındaki adam merdivenlerden düşerek hayatını kaybetti: Korku dolu anlar kamerada!
- 8 Şişli’de şüpheli şekilde ölümle ilgili yeni gelişme! Gözaltına alındılar...
- 9 Gülşen Uyar cinayetinde yeni gelişme! Kilit isim iddialara yanıt verdi: ‘Evi kayınvalidesinin talimatıyla kundakladım’
- 10 Pastırma sıcakları ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? Sonbaharda yazdan kalma günler kapıda!