Lastik Hava Basıncı Tablosu - Arabada Lastik Basıncı Kaç Olmalı, Göstergesi Nerede ve Nasıl Öğrenilir?
Lastik hava basıncı, her sürücünün bilmesi gereken önemli bir husustur. Çünkü lastiklerin bakımlarının zamanında yapılmaması ve lastiklerde basınçlarda sorun olması frenlerden istenilen performansın alınmamasına bu da kazaların olmasına sebebiyet verir. Bu nedenle iyi sürücüler; lastik hava basıncı tablosunu, arabada lastik basıncı kaç olmalı sorunun yanıtını ve lastik basıncının nasıl öğrenildiğini bilmelidirler.

Son dönemde araçlarda benzin tüketiminin artması ve araçların performansının eskisi gibi güçlü olmamasının nedeni lastiklerde meydana gelen basınç kaybı olabilir. Bu sorunları yaşayan sürücüler lastik hava basınçlarını ölçmeli ve bir sorun olup olmadığını kontrol etmelidirler. Bunu yapabilmek için sürücüler arama motorları üzerinden "lastik hava basıncı tablosu, arabada lastik basıncı kaç olmalı, nasıl öğrenilir?" gibi soruların yanıtlarını araştırmaktadırlar.
Lastik Hava Basıncı Tablosu
Lastik Basıncı Kaç Olmalı?
Lastik hava basıncı, lastiklerden bulunan havanın basınç seviyesidir. Araçların lastiklerinin otomobil üreticilerinin tavsiye ettiği ettiği basınç değerlerine uygun bir şekilde şişirmek, lastik bakımı hakkında en önemli konulardan birisidir. Lastik hava basıncı tablosunda belirtilen değerlere uyulduğunda lastikler hem daha az aşınır hem de sürüş daha güvenli hale gelir. Çoğu binek otomobilde lastik basıncının 32 ile 35 Psi arasında tutulması önerilmektedir. Ancak aracın ağırlığı, araç içerisinde bulunan kişi sayısı ve lastik ölçüleri gibi etkenler olması gereken basıncın artmasına ya da azalmasına neden olabilir.
Arabada Lastik Basıncı Nerede Yazar, Nasıl Öğrenilir?
Lastik basıncını öğrenmek için lastik basıncını ölçmek gereklidir. Lastik basıncı ölçümü için de dikkat edilmesi gereken hususlar bulunur. Öncelikli olarak;
- Lastik basıncını hava soğukken kontrol etmek önemlidir. Sıcak havalarda yanlış değerlerle karşılaşılabilir.
- Aracı durdurduktan sonra minimum 30- 45 dk beklemek yanlış ölçüm yapmamak için gereklidir.
- Aracın düz bir zaminde durması da önlem taşır.
Araç düz zeminde durduktan sonra sibop kapaklarını teker üzerinden çıkarın. Pompa hortumunu bir/ iki saniye açık supap gövdesine bastırın. Manuel ve otomatik araçların lastik pompalarının üzerlerinde basınç göstergesi bulunur. Göstergeye bakarak 1- 2 saniye içerisinde lastik içerisinde basınç değeri öğrenilir. Eğer araç içi lastik pompasına sahip değilseniz bunu benzinliklerden temin edebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 GÜZEL SANATLAR ve SPOR LİSESİ SINAV SONUÇLARI: Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi sonuçları ve kontenjanları belli oldu mu?
- 2 LGS YÜZDELİK HESPLAMA FORMÜLÜ: LGS tercihlerinde genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilim mi kullanılıyor, nasıl hesaplanır?
- 3 Emine Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
- 4 Kocaeli'de 21 yaşındaki şahıs denizde kaybolmuştu! Gencin cansız bedenine ulaşıldı
- 5 İZMİR LİSE TABAN PUANLARI ve YÜZDELİK DİLİMLERİ 2025: MEB ile İzmir Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi taban puanları ve kontenjanları neler?
- 6 Bu ilçede yollar çamurdan geçilmiyor! Vatandaşlar CHP'li belediyeye isyan etti: Yetkililerden artık bir çözüm bekliyoruz...
- 7 ANKARA LİSE TABAN PUANLARI ve YÜZDELİK DİLİMLERİ 2025: MEB ile Ankara Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi taban puanları ve kontenjanları neler?
- 8 Lunaparktan dönen baba-oğul kaza kurbanı oldu
- 9 Yiğit Bulut kimdir, kaç yaşındaydı, neden hayatını kaybetti? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti!
- 10 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan 'Srebrenitsa Soykırımı’ mesajı