Mahkemeden emsal karar! Müdürün planı pahalıya patladı: Tedarikçi ibanı diye kendi hesabını vermiş
Bursa'da bir alışveriş merkezindeki restoranın müdürü, şirket finans birimine manav tedarikçisi esnafın yerine kendi iban numarasını verdi. Tedarikçi, aradan geçen süreye rağmen parasını alamadığını şirkete bildirince müdür apar topar tazminatsız şekilde kovuldu. İş Mahkemesi'nin 'mağdur' dediği müdüre kara haber Bölge Adliye Mahkemesi'nden (BAM) geldi. Kararda "davanın, feshin haklı nedene dayanması nedeniyle reddine karar verilmiştir" denildi.
Akıllara durgunluk veren olay, Nilüfer ilçesindeki bir alışveriş merkezinin restoranında meydana geldi. Restoran müdürü, manav tedarikçisini değiştirmek istedi. Şirket merkezi, yeni tedarikçinin kaşeli unvan ve banka hesap numaralarını istedi. İddiaya göre müdür, hesap bilgileri bölümüne kendi şahsi banka hesap numarasını yazdı. Aradan geçen zamana rağmen alacağını tahsil edemeyen manav tedarikçisi, restoran merkezini aradı. Paranın yattığını belirten finans sorumlusu paranın tedarikçi değil restoran müdürünün hesabına yatırıldığını tespit etti. İşveren müdürü anında tazminatsız kovdu. Bursa 8. İş Mahkemesi'nde soluğu alan müdür, 4 sene çalıştığı şirketten iş akdinin işverence haklı ve geçerli bir neden olmaksızın ve yasal sürelere uyulmaksızın feshedildiğini öne sürdü. Fesih gerekçesinde, tedarikçinin iban numarası yerine kendi iban bilgisini şirkete ilettiği, bu davranışı ile tedarikçi yerine davacıya ödeme yapıldığı ve bu durumun iyi niyet kurallarına aykırı olduğu belirtilerek iş akdinin feshedildiğini anlattı.
TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNDU
Feshin haksız ve geçersiz olduğunu, sorumlusu olduğu şubede tedarikçi değişimine gidildiğini, işverenin yeni tedarikçinin iban bilgisini istediğini, yeni tedarikçinin ismi, e-postası ve telefon numarasını doğru olarak bildirmesine rağmen, yoğunluktan dolayı tedarikçi yerine sehven kendi iban bilgisini gönderdiğini dile getirdi. Özverili ve başarılı bir çalışan olduğunu, işverence feshin son çare olması ve ölçülülük ilkesine aykırı davranıldığını, ayrıca eşit davranma ilkesine de aykırı hareket edildiğini, olayda işverenin muhasebesinin de hatasının bulunduğunu ifade etti. Yeni tedarikçinin isim ve ünvanı bilinmesine rağmen, davacının adının bulunduğu iban numarasına ödeme yapılmasında gereken isim kontrolünü yapmayan muhasebenin de hatasının bulunduğunu, olay sonrası sadece kendisinin iş akdinin feshedildiğini, beyanla işe iade, 8 aylık ücret tutarında iş güvencesi tazminatı ve 4 aylık brüt ücret tutarında boşta geçen süre ücret talebinde bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 İSKİ duyurdu! 3 Kasım İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
- 2 Aksaray'da 15 bıçak darbesiyle eski eşini vahşice öldürdü: Katil zanlısının ifadesi pes dedirtti
- 3 Tarım Kredi aktüel 3 - 9 Kasım: Donuk dana kıyma, sucuk, süt, peynir... Tarım Kredi'de fırsatlar başladı
- 4 SON DAKİKA | Ankara'da 'sahte arkadaşlık' operasyonu! 8 gözaltı
- 5 Kilis’te korkunç kaza! Otomobil ile motosiklet çarpıştı: Sürücü metrelerce savruldu!
- 6 Altın fiyatları 3 Kasım 2026: Gram altın ve çeyrek altın bugün ne kadar?
- 7 MGM'den peş peşe kritik uyarılar! 5 ile 'sarı kod' verildi: Batıya şiddetli sağanak, o illere ise mevsimin ilk karı geliyor!
- 8 Yasa dışı bahis ağına AVCI darbesi! 151 kişi gözaltına alındı
- 9 Şırnak’ta acı kaza! Yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya araç çarptı
- 10 Nevşehir'de feci kaza! Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı