Giriş Tarihi: 3.07.2010

'Mangal, kanser için önemli etken'

Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Prevantif Onkoloji (Kanserden Korunma Bilimi) Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Çelik TBMM Kanser Araştırması Komisyonu'nda yaptığı sunumda, mangalın kanser açısından, "Türkiye için önemli bir sorun haline gelebileceğini'' ifade etti. "Mangalda, et yiyorsunuz hem de yağlı. Et de yağ da kanserojen... Yağı direkt ateşe tuttuğunuzda çıkan kanserojen moleküller tekrar ete yapışıyor'' diye konuşan Çelik, kanserden korunmak için meyve ve sebze içeren, yağ oranı az ve lifçe yüksek beslenmenin gerektiğini belirterek, kırmızı etin haftada birden fazla tüketilmemesi önerisinde bulundu. Çelik ayrıca medyada kanser konusunda bilgi kirliliği yaşanvdığına da dikkat çekti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.