Son Güncelleme: Pazartesi 24.05.2010 14:13
Mangal keyfine dikkat!
Bilim adamları, sıcak havaların tadını mangal keyfiyle çıkarmaya hazırlananlara, mangal yapmadan önce eti baharatlarla terbiyelemenin kanser riskini önemli ölçüde azalttığını duyurdu.
Kimyon, kişniş, Çin zencefili, rozmarin ve zerdeçal gibi baharatların HCA oluşumunun azalmasındaki rolünü araştıran bilim adamları, özellikle rozmarinin bu konuda oldukça etkili olduğunu ortaya koydu.
Bilim adamları, baharatların HCA oluşumunu yüzde 40 oranında düşürdüğünü, bunun da doğrudan ateşe maruz kalarak pişmiş etlerden kaynaklanan kanser riskini azalttığını belirtti.
Diğer baharatların etkilerini de araştıracaklarını bildiren bilim adamları, bu arada mangal keyfine düşkün olanlara pişirmeden önce etleri en azından söz konusu baharatlarla terbiye etmeleri önerisinde bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 Aksaray'da ağılın çökmesi sonucu 50 küçükbaş telef oldu
- 2 Bingöl’de futbol maçında polis memurunun havaya ateş açması üzerine soruşturma başlatıldı
- 3 Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem
- 4 Hatay'da tarihi binada çıkan yangın kontrol altına alındı
- 5 Esenyurt’ta havaya ateş eden şahıs gözaltına alındı
- 6 Vali Hasan Şıldak, Halfeti’de deprem konutlarını inceledi
- 7 Baba oğla silahlı saldırı! Hayatını kaybeden baba oğlunu barıştırmak istemiş
- 8 İstanbul’da kiraladıkları villadaki havuza düşen genç boğuldu
- 9 Muğla’da orman yangını büyümeden söndürüldü
- 10 Otobüsün altında kalan kadın, hayatını kaybetti