Giriş Tarihi: 14.06.2025 17:33 Son Güncelleme: 14.06.2025 20:15

Mısır’a karşı "Gazze için Nöbete Davet" eylemi sürüyor

Open Rafah grubu üyeleri öncülüğünde, Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde düzenlenen ve 48 saat sürecek "Gazze İçin Nöbete Davet" eylemine Mısır'dan Gazze'ye abluka sonlandırılıp Refah Kapısı açılana kadar eylemin devam edeceği açıklandı. Sınırdışı edilen eylemcilerin yerine ikinci bir grubun daha Mısır’a ulaştığı ve Gazze’ye girmek için tünelleri araştırdığı kaydedildi.

Mısır’a karşı Gazze için Nöbete Davet eylemi sürüyor

İstanbul Bebek'te bulunan Mısır Başkonsolosluğu önünde akşam saatlerinde toplanan katılımcılar, "Refah açılsın, Gazze yaşasın" sloganları atarak, Gazze'ye yönelik ablukanın sonlandırılmasını istedi. Geniş güvenlik önlemleri altında geceden başlayan oturma eylemini gündüz saatlerinde de devam ettiren Open Rafah grubu üyeleri konsolosluk çevresinde ve bebek parkında ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile oturma eylemini devam ettirdiler.

Eyleme destek vermek üzere konsolosluk önüne gelenler "Refah açılsın, Gazze yaşasın" sloganları atarak, Gazze'ye yönelik ablukanın sonlandırılmasını istedi. Konsolosluk çevresinde ayrıca ağaçlara ve parklara İsrail soykırımında öldürülen bebeklerin , kadınların ve erkeklerin isimlerini yapıştırdılar.

Konsolosluk binası önündeki oturma eylemi sırasında Gazzelilere yardım ulaştırılmasının Mısır tarafından engellenmesi ve gelenlerin gözaltına alınarak deport edilmesine tepki gösteren vatandaşlar ellerinde Refah Açılsın Gazze yaşasın nefes alsın" "Katil İsrail işbirlikçi Sisi"
Mısırdan abluka altına alınan Gazze yürüyüşüne katılanların Mısır hükümeti tarafından engellenip yakalandıktan sonra sınırdışı edildiğini belirten eylemciler Türkiye'ye gönderilen ekibin yerine yeni bir grubun hazırlanıp Mısır'a gittiğini belirttiler. Mısır'da sınırdışı edilmeyenlerin de hareket etmeyi beklediğini belirten eylemciler İsrail –İran gerginliğinin gündemi değiştirdiğini fakat Refah kapısı ablukasının aşılıp Gazze'nin nefes alması için mücadelenin devam edeceği kaydedildi. Mısıra giden ikinci grubun Gazzeye açılan kanallardan Gazzeye geçmek için çalışma yaptıkları belirtildi.
Türkiye'deki tüm vicdan sahipleri protestolara katılması için konsolosluk önündeki nöbete davet edildi.