Muğla’da kurumlar yangın için teyakkuzda
Muğla genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangını riski de yükselirken, orman, jandarma ve emniyet birimleri vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yetkililer, vatandaşların 'Yeşil Vatan' için daha dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunarak, yangınlara müdahale gücünden ziyade, yangınların hiç çıkmamasının esas başarı olduğunu vurguladı. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere, yaz aylarında doğayla iç içe vakit geçiren herkese duyarlılık çağrısı yapıldı. Muğla Valiliği tarafından da sık sık hatırlatılan orman yangını tedbirleri kapsamında, alınması gereken önlemler de anlatıldı. Bu kapsamda ormanlık alanlara girişler Valilik kararıyla yasaklanırken anız yakılmaması, ormanlık alanlar ve çevresinde ateş yakılmaması, yanan izmaritlerin doğaya atılmaması konularında vatandaşlar uyarıldı. Her türlü atığın doğaya değil, çöp kutularına atılması, biçerdöver ve balya makinelerinde su tankeri ve yangın söndürme cihazı bulundurulması, konularına da dikkat çekilirken, en küçük bir duman ya da ateş belirtisinde derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verilmesi gerektiği belirtildi.
"HİÇ YANGIN ÇIKMAMASI İLE GURURLANALIM"
Yetkililer tarafından yapılan ortak açıklamada ise "Yangınlara müdahale kapasitemizle değil, hiç yangın çıkmamasıyla gurur duymak istiyoruz. Yeşil Vatanımızı korumak sadece kurumlarımızın değil, hepimizin görevidir. Doğadaki canlıların yaşam alanlarını korumak, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor "ifadeleri yer aldı.
EN SON HABERLER
- 1 Kabine gündeminde neler var? Konu başlıkları masada! Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta?
- 2 ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARINDA SON DURUM: MEB ile 2025 Ücretli öğretmen başvurusu ne zaman ve nereden yapılacak?
- 3 YKS TERCİH TARİHLERİ 2025: ÖSYM ile üniversite tercihleri ne zaman başlıyor, YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?
- 4 Reyting sonuçları 27 Temmuz 2025 belli oldu mu? Total ve AB dünün reytinglerinde birinci olan yapımlar takip ediliyor
- 5 Milyoner’de heyecanlı anlar: Telefon jokeri yarışmacıyı yanılttı!
- 6 Yangınla mücadelede Devlet-Millet tek yürek: 84 yangın noktasında eş zamanlı ve güçlü müdahale
- 7 Ciğerlerimiz yandı, kül oldu! Karabük'te yangında zarar gören ormanlık alan böyle görüntülendi
- 8 Bursa'da orman yangınına müdahaleye giden su tankeri uçuruma yuvarlandı! 3 ölü!
- 9 Manisa'da ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı
- 10 Balıkesir’de merada çıkan yangın söndürüldü