Son Güncelleme: Pazartesi 25.06.2018 11:24
Muşlulardan 'cağ' otuna yoğun ilgi
Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde yetişen, özellikle Muş'ta kışlık salamura olarak tüketilen, şifalı 'cağ' otuna yöre sakinleri büyük ilgi gösteriyor.
Kırsal kesimde yaşayan halkın, bahar aylarında geçim kaynağı olan, 'çaşır' olarak da bilinen cağ otu, uyarıcı ve gaz söktürücü etkileri dolayısıyla anason yerine de kullanılıyor. Halk bilimcilere göre, iştah açıcı ve bağırsakları çalıştırıcı özelliği olan cağ otu, vücudun şeker metabolizması için önemli yer tutuyor. İlkbaharda bitkinin 10- 20 santimlik taze sürgünleri tüketiliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Yer Gümüşhane: Kahvede çıkan kavgada kalbinden bıçaklandı!
- 2 Survivor eleme adayı kim oldu? 5 Mayıs 2024 Survivor'da dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 2. eleme adayı belli oluyor!
- 3 73 yaşındaki büyükanne aşkı 39 yaşındaki eşinde buldu! "Aramızdaki yaş farkı bizi etkilemiyor..."
- 4 İnternette gördüğü numarayı aradı başına gelmeyen kalmadı: Eve gelen tamirci öyle bir şey yaptı ki!
- 5 Bursa'da faciadan dönüldü: 3 yaşındaki çocuk metrelerce yükseklikten düştü!
- 6 Neden bazı şarkıcıların sesini severken diğerlerini beğenmiyoruz? Meğer asıl sebebi oymuş...
- 7 Binlerce Yörük, Türkmen Şöleni’nde buluştu
- 8 Ayda 100 bin TL’ye çoban aranıyor: Vasıfsız birisi bile…
- 9 İstanbul’da İngiliz Katie’in korkunç sonu: Seni bugün öldüreceğim son kararım! 3 saat 15 dk…
- 10 Metrobüs sapığını telefonu ele verdi: Onlarca etek altı fotoğrafı bulundu!