Pazartesi 25.06.2018 11:06
Son Güncelleme: Pazartesi 25.06.2018 11:24

Muşlulardan 'cağ' otuna yoğun ilgi

Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde yetişen, özellikle Muş'ta kışlık salamura olarak tüketilen, şifalı 'cağ' otuna yöre sakinleri büyük ilgi gösteriyor.

Kırsal kesimde yaşayan halkın, bahar aylarında geçim kaynağı olan, 'çaşır' olarak da bilinen cağ otu, uyarıcı ve gaz söktürücü etkileri dolayısıyla anason yerine de kullanılıyor. Halk bilimcilere göre, iştah açıcı ve bağırsakları çalıştırıcı özelliği olan cağ otu, vücudun şeker metabolizması için önemli yer tutuyor. İlkbaharda bitkinin 10- 20 santimlik taze sürgünleri tüketiliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.