Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan hakkında karar açıklandı
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, “Silahlı terör örgütüne yardım” suçundan yargılanan Ayşe Nazlı Ilıcak ve Ahmet Hüsrev Altan hakkında kararını verdi. Ilıcak’a, “Silahlı terör örgütüne yardım” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, Altan da aynı suç kapsamında 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2025/356 Esas sayılı dosyada, gazeteciler Ayşe Nazlı Ilıcak ve Ahmet Hüsrev Altan hakkındaki karar açıklandı. Yargıtay'ın bozma ilamları doğrultusunda yeniden yapılan yargılamada, her iki isim de "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan mahkum edildi.
YARGITAY BOZMUŞTU
Daha önce verilen kararların Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden açılan dosyada, mahkeme heyeti bozma gerekçelerini dikkate alarak yargılamayı tamamladı.
HAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme heyeti, dosyadaki deliller ışığında sanıkları "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan cezalandırılmasına karar verdi. Ilıcak'a, "Silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, Altan da aynı suç kapsamında 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
EN SON HABERLER
- 1 Edirne’de park halindeki otomobil alev alev yandı
- 2 Otomobil yol çalışması için açılan çukura düştü: 1 ölü, 5 yaralı
- 3 Mardin'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı
- 4 Esenler’de 5 katlı binanın çatısındaki yangın söndürüldü
- 5 Kocaeli'de feci kaza: Motosiklet ile cip çarpıştı! 1'i çocuk 2 kişi öldü
- 6 İçişleri Bakanlığı'ndan 'sağanak' uyarısı
- 7 Hakkında 33 yıl 2 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
- 8 Samsun’da otomobille ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı
- 9 Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama
- 10 Antalya'da yürek yakan kaza: Üniversiteli Yağnur hayatını kaybetti