Niğde'de 101 dağcı Cumhuriyet için zirve yaptı
Niğde’de Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümü nedeniyle 101 dağcının katıldığı zirve tırmanış etkinliği düzenlendi.
Niğde'nin Çamardı İlçesi yakınlarında bulunan ve Aladağlar'ın en yüksek zirvesi olan Demirkazık dağına 101 dağcı tırmanış etkinliği düzenledi. Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü katkıları ile düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak tırmanış öncesi açıklama yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, "Bu faaliyet, sadece bir dağcılık etkinliği değil; Cumhuriyetimizin sağlam temellerini ve azimle çıktığımız aydınlık yarınlara olan inancımızı simgeliyor" dedi.
Vali Çelik, yaptığı açıklamasında Aladağların Niğde'nin Marka değeri olduğuna dikkat çekerek; "Niğde'mizin marka değeri olan Aladağlar, doğal güzelliğiyle Türkiye'mizin eşsiz coğrafyasını yansıtırken, aynı zamanda Cumhuriyetimizin çağdaş ve güçlü yapısını da sembolize ediyor. Bugün bu dağa tırmanmak, sadece zirveye ulaşmak anlamına gelmiyor; Cumhuriyetimizin değerlerine olan bağlılığımızı ve ülkemizin geleceğine olan inancımızı daha da güçlendiriyor" dedi.
Vali Çelik'in konuşmasının ardından 101 dağcı, Çamardı İlçesi'nde bulunan Sokulupınar Kamp Alanı'ndan, Cumhuriyet'in 101'inci yılını kutlamak için Aladağlar'ın 3 bin 723 metredeki Emler Zirvesi'ne tırmanışa geçti. Tırmanış gerçekleştiren 101 dağcı güzergahta uygun bir noktaya geldiğinde TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında şehit olanların anısına yamaçta TUSAŞ yazısı oluşturdu.
EN SON HABERLER
- 1 İstanbul Valiliğinden şiddetli yağış uyarısı! “Cumartesi günü öğle saatine kadar Avrupa, öğleden sonra Anadoluda şiddetli yağış var”
- 2 Milli Eğitim Bakanı Tekin: Türkiye'deki herkes demokrasiden yana tavır almalı
- 3 Eyüpsultan’da park halindeki araç alev alev yandı
- 4 SON DAKİKA | Kocaeli'nden acı haber! Sel sularına kapılan muhtar Mustafa Gedikli'nin cansız bedeni bulundu
- 5 BİM aktüel 18 Ekim 2026 Pazar kataloğu: Türk kahve makinesi, blender set... Bu hafta BİM'de neler var?
- 6 Burdur’da acı olay: Barakada çıkan yangında hayatını kaybetti
- 7 Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde flaş gelişme! Aleyna Kalaycıoğlu ve Alaattin Kadayıfçıoğlu hakkında karar
- 8 Gültekin’in vefatı üzerinden hedef alındı: Hazal Bayhan Koç hukuki süreç başlatıyor
- 9 Dünyanın en küçük ülkeleri açıklandı! Bazıları bir ilçeden bile küçük
- 10 Ejegül davasında yeni gelişme! Olay yerinde keşif kararı: Ayşe Tokyaz’ın ikizi tanık olarak dinlenecek!