Nilüfer zehir değil bereket taşıyacak
Nilüfer Çayı’nda 155 fabrikanın atık tahliye çıkışı kapatıldı. Çevre kirliliğine karşı atılan bu adımla çayın kirliliği azalacak, tarım ve yaşam alanları korunacak
KİRLİLİK GÖRÜNDÜ
Yapılan müdahale sonrası çaydaki su seviyesi doğal olarak düşerken, geride kalan yüzeyde daha önce fark edilmeyen karamsı atık tabakası ve toprak çatlakları dikkat çekti. Vatandaşlar bölgede yayılan kötü kokuya karşı şikâyetlerini dile getirirken, uzmanlar bu durumun geçici olduğunu ve uzun vadede suyun daha temiz akmasının beklendiğini ifade etti.
Bölge sakini İlhan Düzen, bir yılı aşkın süredir Nilüfer Çayı'nda kirliliğe karşı mücadele verdiğini belirterek, "Devlet Su İşleri düzenli olarak debi ölçümleri yapıyor. Şu anda suyun yüzde 50 oranında azaldığını gözlemliyoruz. Ancak atık tahliyelerinin engellenmesiyle birlikte çayın geleceği için önemli bir kazanım sağlanmış oldu. Bu çalışmalar devam ederse Nilüfer artık zehir değil, bereket taşıyacak" dedi. Uzmanlar, kanal tahliyelerinin kapatılmasıyla birlikte tarım alanlarının da daha sağlıklı sulanabileceğini, çayın ekosisteminin zamanla iyileşeceğini vurguluyor. Yetkililer ise denetimlerin sürdüğünü ve çevreye duyarlı bir yaklaşımla hareket etmeye devam edeceklerini belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 KYK burs zammı 2026 Ocak | Yeni yıl zamlı KYK bursu ücretleri belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?
- 2 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler sonuçlarda!
- 3 TÜRKİYE MİLLİ MAÇ TARİHLERİ: 2026 Dünya Kupası Türkiye - Romanya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
- 4 6 aylık enflasyon farkı ile emekli ve memur zammı belli oluyor: Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?
- 5 Merkezi atama sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS 2025/2 tercih sonuçları sorgulama ekranı
- 6 SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI KAZANDIRAN RAKAMLAR! 3 Ocak Sayısal Loto kazanan numaraları sorgulama
- 7 Maduro’yu kaçıran ajanların üzerinde dikkat çeken yazı! DEA detayı gözlerden kaçmadı
- 8 SON DAKİKA… Casperlar suç örgütü iddianamesinde çarpıcı detaylar! 5 ilde 7 cinayet, 116 ayrı eylem: Bana yolunu kaybetmiş gençler bul!
- 9 ABD Devlet Başkanlarını kaçırmıştı! İşte Venezuela'nın askeri gücü: Bakın kaçıncı sıradalar
- 10 SON DAKİKA: İzmir'de kömürlükte vahşet! Deterjan almaya inen öz annelerini acımasızca katlettiler! Bunlar nasıl evlat?