Öğrencilerin 'Glutensiz et ürünleri' üretimine TÜBİTAK'tan destek
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Gıda Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Glutensiz et ürünleri üretimi' projesi TÜBİTAK'tan destek alacak.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf lisans öğrencileri Emine Yayla, Deniz Akgül ve Damla İşseven, Araştırma Projesi dersi kapsamında hazırladıkları proje ile 'TÜBİTAK 2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı'ndan destek almaya hak kazandı.
MCBÜ öğrencileri; Prof. Dr. Semra Kayaardı ve Dr. Müge Uyarcan danışmanlığında hazırladıkları, sanayi kuruluşu ile sanayi danışmanlığı kapsamında işbirliği yapılan 'Glutensiz et ürünü üretimi' isimli projeleri ile TÜBİTAK'tan 5 bin TL destek alacak.
MCBÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu, "Öğrencilerimizin hazırladıkları araştırma projesi ile TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazanmaları bizi çok mutlu etti. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bursa'da rehine krizi! 1 saatte ikna edildi
- 2 Aksaray'da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 34 yaralı
- 3 Osmaniye'de sağanak yağış etkili oldu
- 4 Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
- 5 6 Şubat Depremi'nde yıkılan Furkan Apartmanı davasında ara karar: 'Kolon kesenlere' tahliye!
- 6 Adana'da motosiklet fabrikasında yangın! Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi; hava desteği de istendi
- 7 Yerli motor ile Türk Havacılık tarihinin irtifa rekoru! TB3 2 uçuşunu da başarıyla tamamladı
- 8 SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Hatay'da korkutan deprem!
- 9 Türkiye’deki üniversitelilerden yabancı üniversitelilere Gazze desteği
- 10 Hataylı Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu