Rusya’nın Ukrayna’daki ilerleyişi sürüyor: 2 yerleşim birimi kontrol altına alındı
Moskova yönetimi, Zaporijya ve Donetsk bölgelerinde 2 yerleşim birimini ele geçirdiklerini aktardı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki eylemleri hakkında yazılı açıklama yapıldı.
Rus güçlerinin Ukrayna'daki cephe hattının tüm yönlerinde ilerlediği belirtilen açıklamada, "Doğu askeri grubuna bağlı birlikler, cephede ilerleyerek Zaporijya bölgesinde Poltavka yerleşim yerini kurtardı. Merkez askeri grubu birlikleri de aktif eylemleri sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı Çunişino yerleşim birimini kurtardı." ifadesi yer aldı.
Rusya Savunma Bakanlığı, geçen hafta Ukrayna'daki Harkiv, Dnipropetrovsk ve Donetsk bölgelerinde 8 yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurmuştu.
Ukrayna, Rusya'da gaz tesisine saldırdı | Video
UKRAYNA RUSYA'DAKİ DOĞAL GAZ FABRİKASINI VURDU
Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada, Ukrayna ordusunun İHA'larla Rus topraklarına saldırı düzenlediği kaydedildi.
Dün yerel saatle 23.00'ten bugün 07.00'ye kadar hava savunma sistemlerince 45 İHA'nın imha edildiği belirtilen açıklamada, bunların çeşitli bölgeler üzerinde düşürüldüğü kaydedildi.
Öte yandan, Rusya'nın Orenburg Bölge Valisi Yevgeniy Solntsev, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, İHA saldırısı sonucu bölgedeki doğal gaz fabrikasının hasar aldığını belirtti.
Solntsev, "Fabrikanın bir atölyesinde yangın çıktı. Olay yerine acil durum ekipleri sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor." ifadelerini kullandı.
Olayda ölü ve yaralı olmadığını kaydeden Solntsev, fabrikanın bulunduğu yerleşim yeri için herhangi bir tehdit olmadığına işaret etti.
İHA saldırısı nedeniyle ülkenin bazı şehirlerindeki havalimanlarında uçakların iniş ve kalkışlarına geçici kısıtlamalar getirildi.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya'da gecekondu yangını: 1 ölü, 1 yaralı
- 2 Emlak ilanları üzerinden ‘sazan sarmalı’ dolandırıcılığı: 8 tutuklama
- 3 Manisa merkezli 5 ilde DEAŞ operasyonu: 4 tutuklama
- 4 Adana’da sokak ortasında silahlı saldırı: Baba yaralandı, oğlu hayatını kaybetti!
- 5 Malatya’da 3.6 büyüklüğünde deprem
- 6 Silahlı saldırıda baba ağır yaralandı oğlu öldü
- 7 Batman’da feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı!
- 8 Eskişehir’de ‘kız’ kavgası kanlı bitti: 4 yerinden bıçaklandı!
- 9 Sivas'ta kasap dükkanında silahlı kavga: 2 yaralı
- 10 Valiliklerden art arda açıklama! Yarın okullar tatil mi? İşte 13 Ocak’ta kar tatili olan iller