SABAH'ın haberiyle ellerine kavuştu
Guillain-Barre sendromuna yakalanan Yılmaz Ağar; 8.5 ay komada kaldı, yıllarca ellerini kullanamadı. SABAH'ta gördüğü bir haber üzerine ameliyat olmaya karar veren Ağar, 7 yıl sonra ellerini kullanabilmenin heyecanını yaşıyor
UMUDA YOLCULUK...
12 Eylül 2011'de SABAH'ın yaptığı çocukluğundan beri elini bir kaza sonucu kullanamayan hastanın haberini görünce umutlandı, hastaneye koştu. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi El Cerrahisi ve Mikrocerrahı Doç. Dr. İ. Bülent Özçelik, Ağar'a ameliyat olabileceğini söyleyince, yıllardır elini kullanamayan Ağar için umuda yolculuk başladı.
İKİ YILDA 4 AMELİYAT
Yılmaz Ağar'ın ameliyatlarına sol elinden başlandı. İlk etapta avuç içindeki tendonları 4 parmağına adil olarak dağıtıldı. Ameliyat sonrası eli bir ay alçıda kaldı. 3 ay sonra başparmağı ameliyat edildi. Sol eli fonksiyonlarını geri kazanınca sağ eli için de aynı uygulamalara geçildi. İki yılda 4 ameliyat oldu. Artık ellerini kullanabilen Ağar, umutlarının tükendiği anda eşi ve kızına sarılabilmenin heyecanını yaşıyor.
GUİLLAİN-BARRE SENDROMU NEDİR?
Guıllaın-Barre, nöroloji uzmanları tarafından takip edilen bir rahatsızlıktır. Uzmanlar hastalığın tanımını şöyle yapıyor: "Esasen viral kökenli bir ishal, üst solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle bağışıklık sisteminin vücudun kendisine karşı (otoimmün) savaşmak üzere tetiklenmesi temel mekanizmayı oluşturur; bu sendroma özgü olarak da bağışıklık sistemi çevresel sinirlerin miyelin kılıfına karşı harekete geçer. Hastaların yüzde 50-70'inde, sendromun başlamasından önceki 1-4 hafta içerisinde geçirilmiş viral bir enfeksiyon öyküsü vardır. Kronikleşen vakalarda mikro cerrahi yardımı ile hasar olan yerlere müdahale edilir."
EN SON HABERLER
- 1 Muğla'da yol çöktü! Çukura düşen araç mahsur kaldı
- 2 Van'da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
- 3 Antalya'da hortum faciası: İşçilerin kaldığı 2 konteyner havaya savruldu! 4 ölü, 2 yaralı
- 4 Kayseri’de otomobille çarpışan minibüs dükkana daldı: 2 yaralı
- 5 BUDO'ya olumsuz hava engeli: Yarınki 8 sefer iptal edildi
- 6 Fuhuş ve müstehcenlik operasyonunda yeni gelişme: Şüphelilerin bir kısmı tutuklandı
- 7 İzmir’de Yeni Parti'den istifa eden 200 kişi CHP’ye geri döndü
- 8 Alanya Kalesi'nde mahsur kalan 3 Rus kurtarıldı
- 9 Antalya'da minibüs şarampole devrildi: 16 yaralı
- 10 Elazığ’da 3 tır çarpıştı: 1 ölü