Sahte diplomayla holding yöneticisi oldu
Şirketin 3 hissedarı ile iş görüşmesi gerçekleştiren Herkan U., holdinge ait Türkiye'nin en büyük jeotermal üretimi yapan tesisinde enerji direktörü olarak görev yapmasına karar verildi. İşe alım sürecinde holding, Herkan U.'dan mezuniyet diplomasını talep etti. Herkan U. ise 1994'te mezun olduğuna dair diplomanın bir suretini şirket yöneticileriyle paylaştı. Yüksek maaşla işe başlayan Herkan U.'nun güvenlik soruşturması sırasında diploması İTÜ'ye soruldu. Holdingin talep yazına cevap veren üniversite böyle bir mezunlarının olmadığına yönelik yazı gönderince holding yöneticileri neye uğradığını şaşırdı. Enerji şirketinde üst düzey yöneticilik yapan kişinin lise mezunu olduğunu öğrenen yöneticiler, Herkan U.'nun iş akdini sonlandırarak avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
PROJE BİLE ÇİZDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan şikâyet dilekçesinde holdingin sahte diploma ile yanıltılmaya çalışıldığı anlatılırken, şüphelinin kısa süre içerisinde yüksek maaştan dolayı yaklaşık 1 milyon lira zarara uğratıldığı ifade edildi. Herkan U.'nun mühendismiş gibi proje ve raporlar hazırladığı anlatılan dilekçede enerji alanında büyük yanlışlıklara yol açarak felakete sebep olabileceğine dikkat çekildi. Soruşturma kapsamında ifade veren Herkan U., sahte diplomanın yıllar önce bir arkadaşı tarafından şaka olsun diye yapıldığını ve işe gireceği sırada sehven evraklar arasına girdiğini öne sürdü. Kimseyi kandırmadığını söyleyen Herkan U., suçlamaları reddetti. Soruşturma devam ediyor.
EN SON HABERLER
- 1 76 kurgulanmış kazayla sigorta şirketlerini dolandırdılar! 7 ilde eş zamanlı operasyon: 79 şüpheli adliyeye sevk edildi
- 2 27 kişinin öldüğü Girne gemi faciası davasında gerginlik: "Kaptan kardeşimi öldürdü!"
- 3 SON DAKİKA | Zonguldak'ta maden ocağında patlama: Ölü ve yaralılar var!
- 4 Düğün takılarını kasada bırakıp balayına gittiler! Döndüklerinde neye uğradıklarını şaşırdılar
- 5 Dron saldırısına uğrayan AK ANA İstanbul Boğazı'ndan geçiyor: Trafiğe kapatıldı!
- 6 15 yaşındaki çocuk, ağabeyinin borcu yüzünden vurulmuş: 17 yaşındaki saldırgan tutuklandı
- 7 Trabzon'un yıldız kalecisi korkuttu: Onana’nın lüks aracı hurdaya döndü!
- 8 Adana'da "Kalkınma Programı Vizyon 2040"ın tanıtım toplantısı yapıldı!
- 9 Adana'da arkadaşlık teklifini reddettiği için av tüfeğiyle vahşice öldürülmüştü: Acılı anneden kahreden sözler...
- 10 Trafiğe kapatılacak yollar 24 Ekim 2026: İstanbul Valiliği açıkladı! 29 Ekim tören provası programı