Sahte Hızır, Fatiha’yı okuyamadı
Kayseri’de kendisini ’Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan ve 65 yaşındaki bir vatandaşı dolandırmak isterken suç üstü yakalanan sanık duruşmada Fatiha suresini okuyamadı. Sanığa 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık N.Ö. ve mağdur T.T. hazır bulundu. Sanık N.Ö., mahkemede sorgu ve savunmasında 'Ben Talas'ta peçete, kalem satarım. Bu amca gelip bana 5 TL verdi, ben dilenci değilim diye kabul etmedim. Bana acıdı, yardım etmek istediğini söyledi. Daha sonra bankaya gittik. O ara polis geldi ve 'bunlar sahte Hızır para verme' dedi, kimseyi dolandırmadım" diye konuştu.
"ŞU AN SEYYİD BURHANETTİN HZ. YANIMIZDA"
65 yaşındaki mağdur T.T. ise ifadesinde 2015 yılı Aralık ayında sanığın bastonu ile yanına geldiğini belirterek, "Kıyafetlerini gördüm, 5 TL verdim, kabul etmedi. 'İyilik yapacaksan evimde tüp yok' diyerek 'tüp parası ver' dedi. Ben de önce 50 TL verdim, daha sonra bana Allah'ın sevgili kullarından olduğunu söyleyerek 'Sen imtihanı kazandın. Allah rızası için cebindeki tüm paranı verir misin?' dedi. 135 TL cebimde vardı, sözleri ile hep beni etkiledi. Ben de çıkarıp verdim, evine bırakayım dedim. Kendisini Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi'ne bırakmamı istedi. Oraya geldiğimizde araçtan inmedi ve bana 'Zaten o mübarek burada, şuan yanımızda' dedi. Bana Kur'an'da bazı kıssaları öyle bir anlattı ki, çok etkilendim. Bir anda benden istediği para 5 bin 300 TL'ye çıktı. Daha sonra bankaya gittim. Bankadan 5 bin 400 TL çektim, o sıra sivil bir polis yanıma gelerek beni uyardı. Daha sonra sanığın yanına giden sivil polisler bu adamdan şikayetçi olmamı istediler. Kendisinden şikayetçiyim, benim gibi kaç kişiyi istismar edecek. Hiçbir maddi zararım yoktur" diye konuştu.
FATİHA SURESİNİ OKUYAMADI
Mahkeme Başkanı sanık N.Ö.'ye dini bilgisinin olup olmadığını sorarak, 'Fatiha' süresini okumasını istedi. Sanık N.Ö. ise hakime dua bilmediğini söyledi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık N.Ö.'ye 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 2 yıl 3 ay hapis, 3 bin 600 TL adli para cezası verdi.
EN SON HABERLER
- 1 9 yıl önce kuş besleme meselesindeki cinayette adı geçen adam yakalandı
- 2 TEKNOFEST Güneydoğu'da son gün etkinlikleri başladı!
- 3 Bursa'da tişört kavgası kanlı bitti: 1 yaralı
- 4 Hollanda-Sırbistan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi’nde mücadele zamanı!
- 5 Ankara’da akılalmaz dolandırıcılık: Sahte beyaz eşya servis sitesi!
- 6 Aydın'da yangına uykularında yakalandılar: 5 kişi dumandan etkilendi
- 7 KPSS Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2026 KPSS Lisans sonuç takvimi!
- 8 Aydın Nazilli'de zincirleme kaza: 1'i ağır 12 yaralı
- 9 Antalya'da 'baba' dehşeti: 16 yaşındaki kızıyla görüşen genci katletti!
- 10 KPSS Ön Lisans sınav günü toplu taşıma ücretsiz mi? 4 Ekim 2026 Marmaray, metro, metrobüs bedava mı?