Perşembe 06.06.2013

Salça ve peynirin tuzu da azalıyor

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Bölge Ofisi Temsilcisi Joao Breda, örgütün bir kişinin günde 5 gramdan fazla tuz tüketmemesine yönelik kararı bulunduğunu, her ülkenin sağlıklı nesiller için az tuz alımının sağlanması amacıyla eylem planı hazırlayacağını belirtti. Breda, "Türkiye ise Avrupa'da tuzun en çok tüketildiği ülke" dedi. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanlarından Doç. Dr. Nazan Yardım da Türkiye'de öncelikle ekmekteki tuz miktarının 1,5 grama düşürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Ülkemizde salça kullanımı çok yüksek. En çok tuzu kahvaltılıklardan alıyoruz. Azaltılması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.