Sebzelerin tazeliğini ''toprakla'' koruyorlar
Yaz mevsiminde tarlalarda yetiştirilen organik sebzeler, kışın hava sıcaklığının eksi 26 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, seralarda toprağa gömülerek taze kalıyor.
Yazın tarlada yetişen ürünleri kış mevsiminde seralarda toprağa gömdüğünü belirten Yıldızer, şöyle konuştu:
''Toprağa gömdüğümüz organik sebzeler, eksi 26 derece soğukta bozulmadan tazeliğini koruyor. Büyüklerimiz kendi evlerinde benzer yöntemi yapıyordu. Ben de onlardan esinlendim ve bu yöntemi seralarda yapmaya karar verdim. İlk denemenin ardından ürünleri bozulmadan, üşümeden, donmadan mart, nisan aylarına kadar saklı tutabildik.''
Yıldızer, kendi seralarında uygulamaya başladıkları toprak altında sebze saklama yönteminin geliştirilmesi halinde bölgenin önemli bir gelir kaynağı elde edeceğini dile getirdi.
Kış mevsiminde Erzurum'daki seraların boş kaldığını anımsatan Yıldızer, ''Bu yöntem geliştirilebilir ve bütün seralar ürünlerle doldurulabilir. Yaz mevsiminde civar illere çok fazla satışımız oluyor. Eğer bu yöntem geliştirilirse kış mevsiminde de taze sebze satışı artabilir'' diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 On Numara sonuçları AÇIKLANDI! MPİ BİLET SORGULA ekranı ile Milli Piyango Online 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları
- 2 Hatice’ye şok üstüne şok! Önce altınlarından, sonra evinden şimdi de parasından oldu
- 3 Kamyonetin çarptığı motosikletli hayatını kaybetti
- 4 Antalya’da feci olay: Ev sahibi daireden gelen kokuyu fark edince…
- 5 Rümeysa Meriç Özcan’ın korkunç sonu: İlişkiye girmeyince arabaya bağlayıp uçurumdan attı!
- 6 Barış Erdeniz: Son 10 yılda Türkiye’nin kurulu gücü içerisinde rüzgar ve güneşin payı 8 kat arttı
- 7 38 kişiye mezar olmuştu: Dündar Apartmanı’nın 2 müteahhidine 13’er yıl hapis!
- 8 Yer Aksaray: Motosikleti yatarak sürdü!
- 9 Kaldırımda yürürken neye uğradığını şaşırdı! Şimdi yoğun bakımda!
- 10 Araba almak isteyenler dikkat: Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti!