Sıvı yağa emdirilmiş uyuşturucu madde, polisin seri operasyonlarıyla ele geçirildi
İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcıları ve çetelerine yönelik düzenledikleri seri operasyonlarda, zehir tacirlerinin yeni ve aldatıcı bir yöntemiyle karşılaştı. Yurt dışından sıvı yağa emdirilmiş halde ülkeye sokulan uyuşturucu hammadde, kent içinde kurulan ayrıştırma düzeneklerinde tekrar kristal forma dönüştürülmek üzere depolanmış olarak ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklanırken toplamda 494 kilogram uyuşturucu maddesi bulundu. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler Emniyetin Vatan Yerleşkesinde sergilendi.
Uyuşturucu madde hakkında yapılan çalışmalar kapsamında 26–30 Ekim tarihleri arasında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçuna karışan şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak Arnavutköy, Esenyurt ve Büyükçekmece'de eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Baskınlarda yakalanan 7 şüpheliler gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
ZEHRİ YAĞ KILIĞINDA ÜLKEYE SOKMUŞLAR
Operasyonlarda 130 kilogram eroin, 274 kilogram metamfetamin ve 90 kilogram kokain olmak üzere toplamda 494 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis ekipleri, şüphelilerin yurt dışındaki kaynaklardan temin edilen ham maddenin, yağ içine emdirilip "yağ" gibi gösterilerek sınırdan geçirildiğini İstanbul'da kurulan ayrıştırma ve işleme düzenlerinde ise uyuşturucunun yağdan ayrıştırılarak yeniden kristal hale getirildiğini tespit etti.
ELE GEÇİRİLENLER SERGİLENDİ
Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve suç unsurları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde medyaya sergilendi. Sergiye İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Narkotik" yeleğiyle katılarak operasyonlarla ilgili bilgi aldı. Yıldız'a Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Soğuksu ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mevlüt Karaaytu ayrıntılar hakkında bilgi verdi. Medya, Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürü Muhsin Dumlupınar de Yıldız'a eşlik etti.
"TEMİZ BİR GENÇLİK İNSANLIĞA OLAN BORCUMUZDUR"
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Öncelikle Osmaniye'de şehit olan polis memuru Faruk Şahin'e ve Millî Savunma Bakanlığımıza ait askeri kargo uçağının Azerbaycan–Gürcistan sınırında düşmesi sonucu şehit olan yirmi askerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Temiz bir gençlik ve güçlü bir gelecek için yürüttüğümüz narkotik mücadelemiz yalnızca bir görev değil, aynı zamanda milletimize ve insanlığa olan borcumuzdur. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucuyla mücadelede kararlılığımızı sürdüreceğiz."
EN SON HABERLER
- 1 Bayrampaşa’da bir garip hırsızlık! Şemsiyeyle altın soygunu hüsranla bitti: Tezgahtarın zekası milyonluk zarardan böyle kurtardı!
- 2 SON DAKİKA… Erhan Çelik'in eşi Op. Dr. Özlem Gültekin şüpheli ölümünde yeni gelişme! WhatsApp mesajlarında ilaçları verdiği tespit edilmişti…
- 3 Firavunlar diyarına bir zamanlar onlar hükmediyormuş: Çölün altından köpek balığı dişleri çıktı!
- 4 Afyon’da akılalmaz olay! Trafikte durdurulan aracın hacizli olduğunu öğrenince bayıldı
- 5 Ayasofya’nın ana kubbe restorasyonu başladı: Yağmurdan korumak için kubbesi gri brandalarla kapatıldı
- 6 Erhan Kurt’un cansız bedeni yol kenarında bulunmuştu! HTS kayıtları 19 yıllık sır perdesini araladı: Korkunç cinayet aile içi infaz çıktı!
- 7 Niğde-Kayseri yolunda otomobil takla attı: 1 ölü, 2 yaralı
- 8 SON DAKİKA... KKTC'deki Filo Jet faciasında yeni gelişme! Bir kişinin daha cenazesine ulaşıldı
- 9 16 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon: 51 şüpheli yakalandı
- 10 Engelli Fehmi mezarlıkta vahşice katledilmişti! Caninin ifadesi kan dondurdu: ‘Bıçağı kalbine sapladım’