Giriş Tarihi: 8.10.2019 22:50 Son Güncelleme: 8.10.2019 22:51

Soğuk İspanyol çorbası gazpacho nasıl yapılır? Lezzetli gazpacho (gaspaço) tarifi

Dünya mutfağında pek popüler olmasa da, Avrupa'da ve özellikle İspanyol mutafğında sıkça tercih edilen gazpacho soğuk bir çorbadır. Salata gibi yazlık ve en az onun kadar sağlıklı olan gazpacho iştah açıcı bir başlangıç olmanın yanı sıra başlı başına bir yemek olarak da servis edilebilir. Peki, gazpacho (gaspaço) nasıl yapılır. Haberimizde lezzetli ve kolay gazpacho tarifi hazırladık. İşte basit malzemeler ile yapabileceğiniz gazpacho tarifi...

Soğuk İspanyol çorbası gazpacho nasıl yapılır? Lezzetli gazpacho gaspaço tarifi

Kökeni İspanya olan Gazpacho soğuk bir çorbadır. Gazpacho (Gaspaço) tarifi, sofralarında farklılık yaratmak isteyenler tarafından sıkça araştırılıyor. Gazpacho tarifinde en önemli basamak, Gazpacho için gerekli malzemeleri tedarik etmek. İspanyollara göre domatesleriniz ve biberleriniz çok olgun değilse, Gazpacho çorbası yapmanın bir anlamı yoktur. Peki, gazpacho çorbası nasıl yapılır? İşte soğuk İspanyol çorbası gaspaço tarifi!

GAZPACHO İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 salatalık, soyulmuş ve doğranmış
  • 1 kurutulmuş ve doğranmış kırmızı biber,
  • 1 kurutulmuş ve doğranmış yeşil biber,
  • 1kg olgun domates,
  • 2 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak,
  • 2 kesilmiş ve ince doğranmış taze soğan,
  • 75g doğranmış bayat kabuklu beyaz ekmek,
  • 2-2,5 çorba kaşığı sirke

GAZPACHO NASIL YAPILIR? KOLAY GAZPACHO (GASPAÇO) TARİFİ!

  • Salatalık, biber, domates, sarımsak ve taze soğanları geniş bir kaseye koyun. Kuru ekmeği ekleyin ve tuz ve karabiber serpin. Sirke ve birkaç çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve suyunu sıkmak için elinizle karıştırın. Örtün ve soğutun. En az 30 dakika veya bir gece boyunca marine edin.
  • Sebze karışımını bir karıştırıcıya koyun ve yumuşayana kadar karıştırın. Hala yeterince yumuşak kıvamda değilse, istediğiniz kıvama gelinceye kadar iki kaşık zeytinyağı ekleyin. Ne kadar ekleyeceğiniz size kalmış... Ekledikçe tadın ve oranı ayarlayın. Biraz daha sirkeye ihtiyacınız olabilir. Çorba kıvamına gelince üzerini kapak ya da örtü ile örtün ve soğumaya bırakın. Yaklaşık 40 dakika soğuduktan sonra servis yapmaya hazırsınız.
  • Bu arada, kullanıyorsanız, ekmekleri tost makinesinde ya da ekmek kızartma makinesinde biraz kızartın. Ekmek dilimlerini zeytinyağı ile bolca fırçalayın. Orta ateşte büyük bir kalbur tava yerleştirin. Sıcakken, ekmeği ekleyip kızarıncaya kadar çevirin. Pişirme kağıdına boşaltın, ardından biraz tuz ve karabiber ekleyin.

Servis yapmak için, gazpachoyu karıştırın ve çorba çok soğuk olduğu için baharatlar tam karışmamış olabileceğinden tadına bakın. İçine ekleyeceklerinizi gerektiği gibi (ağız tadınıza göre) ayarlayın, daha sonra doğranmış fesleğen serperek gazpacho'nuzu buz küpleri ile soğuk olarak servis edin.