Soğuklar, fırınların tandır ekmeği satışını arttırdı
Kış mevsimiyle birlikte hava sıcaklığının önemli ölçüde düşmesi nedeniyle özellikle köylerde tandır yakmanın zor olması, kent merkezinde tandır ekmeği yapan fırınların işlerini artırdı.
Köylerde ekmek yapan kadın sayısının azaldığını, yapanların da soğuklarla birlikte tandırı kapattığını belirten fırıncı Hüseyin Arme, bu nedenle tandır ekmeği satışlarının 2 katına çıktığını söyledi. Günde 600 tandır ekmeği satarken, bu sayının kış mevsimiyle birlikte 1200'e çıktığını kaydeden Hüseyin Arme, tandır ekmeğinin Muş'a gelen gurbeçiler tarafından yurt dışına da götürüldüğünü söyledi.
Kepek buğday unundan ekmek yaptıklarını anlatan Hüseyi Arme, "Her yıl Aralık ayında soğukların artması ile birlikte köylerdeki tandır evleri kapatılıyor. Çoğu kadın soğukta ekmek pişirmeyi bırakıyor. Köylüler bile 1 liraya sattığımız ekmekten alıyor" diye konuştu.
'YURT DIŞINDA EŞE DOSTA DAĞITIYORUZ'
Almanya'dan yakınlarını görmek için Muş'a gelen gurbetçi Mazhar Saygılgan, dönüşte mutlaka tandır ekmeği götürdüğünü söyledi. Mazhar Sayılgan, "Muş'a gelen herkes yurt dışına dönerken ekmek götürür. Tandır ekmeğini hasreti çeken eş ve dosta dağıtıyoruz. Tandır ekmeğini derin dondurucularda ya da buzdolabında uzun süre saklanabiliyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Çocukların festivali 6. kez düzenlendi
- 2 Gaziantep'te katliam gibi kaza! Beton mikseri minibüse çarptı: 8 ölü!
- 3 İstanbul’da korkunç olay: Tartıştığı ortağına kurşun yağdırdı!
- 4 Düğün evi yas evi oldu... Kızının düğününde fenalaşan anne hastanede hayatını kaybetti
- 5 Sulama kanalına düşen kadını çevredekiler kurtardı
- 6 Yer Aydın! Çatıdan düşen inşaat ustası hayatını kaybetti!
- 7 Böylesi ne görüldü ne duyuldu: Eşeklere nikah kıydılar: Balayına gönderdiler! Şarkıcı Aydın Ayaydın da eşlik etti
- 8 Uzmanı açıkladı: Dişlerinizin sararmasının asıl nedeni! Eğer böyle fırçalıyorsanız…
- 9 Amazon'dan Türkiye'ye kuşlar taşıyor! Geceleri kapanıp, güneşle yeniden açılıyor: Bu çiçeği koparan yandı!
- 10 Her hafta "kredi kartı" kadar plastik yiyoruz! Tehlikenin çözümü Türk akademisyenden geldi: Dünya o araştırmanın peşinde...