Son Güncelleme: Cumartesi 05.11.2011 16:48
"Sokak aralarında kıyma çektirmeyin"
Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafirik, Kurban Bayramı'nda ya da bayram sonrasında birçok kişinin ticari amaçla seyyar veya sabit olarak kıyma çekimi ve et parçalama işlemi yaptığına dikkat çekti.
Kasaplar olarak bu konuda tedirgin olduklarını ifade eden Karafirik, sağlıklı ve kaliteli bir hizmet için konusunda uzman olan kasapların tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. Sokak aralarındaki geçici olarak çalışanlara kıyma çektirilmemesi gerektiğini bildiren Karafirik, tedbir alınması konusunda gerekli yerlerle irtibata geçtiklerini söyledi. Etlerin parçalanması, kuşbaşı ve kıyma haline getirilmesi, sağlık açısından hassas bir konu olduğunu açıklayan Karafirik, "Vatandaşlar ucuz diye sokak aralarında kıyma çekenleri tercih etmesinler. Bu tür yerlerden kıyma çektirenler, aynı kıymayı tekrar kasaplara getirerek ikinci bir ücret ödüyorlar. Bunun yaşanmaması için sadece kasaplar tercih edilmelidir." dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Okul müdürü İbrahim Oktugan öldü! Okuldan atılan öğrencisi kurşun yağdırmıştı!
- 2 Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi
- 3 Seçil Erzan’nın cezası her geçen gün artıyor: 295 yıla yükseldi!
- 4 Ablasının sevgilisini bıçaklamıştı: Kanlı olayda yeni gelişme!
- 5 Fenerbahçe taraftarı Murat Berke Noyan kalp krizi geçirdi: Son paylaşımı gündem oldu!
- 6 Alanya’da Doruk'u hayattan koparan kadın sürücü serbest kaldı
- 7 O ilimizde bulundu: Tamı tamına 2 kilo ağırlığında!
- 8 Nuran Şahin ve Gökmen Fetullah Kaya olayında çarpıcı gelişme: Müge Anlı canlı yayında açıkladı!
- 9 Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 2 terörist etkisiz hale getirildi
- 10 Şişli’de akılalmaz olay! Müteahhit tahliye kararıyla gelince binayı ateşe verdi