Son Dakika | 'Alihan Kuriş Suç Örgütü'ne operasyon: 100 milyar TL yurt dışına kaçırılmış! Çok sayıda silah ele geçirildi
Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, liderliğini Alihan Kuriş’in yaptığı belirtilen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Alihan Kuriş’in de bulunduğu 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait 43 adres ile 32 şirkete ait 80 adreste arama ve el koyma işlemleri başlatıldı. Soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda ise şirketlerin finansal işlemlerine ilişkin kapsamlı tespitler yer aldı. 100 milyar TL’yi aşan tutarın çeşitli yöntemlerle yurt dışına çıkarıldığı tespit edildi; bu şekilde kara para aklandığı düşünülen şirketlere ve bağlantılı mal varlıklarına kayyım atandı. Operasyonda çok sayıda silah ve balya balya para ele geçirildi.
Son dakika! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından liderliğini Alihan Kuriş'in yaptığı belirtilen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 17 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Soruşturmanın; suç örgütü kurma ve yönetme, suç örgütüne üye olma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçları kapsamında yürütüldüğü belirtildi.
EN SON HABERLER
- 1 Peteğin üstünü silmek yetmiyor! Asıl tozlar bu bölümde birikiyor
- 2 Bursa'da yalnız yaşayan bir kişi evinde ölü bulundu
- 3 Kontrolden çıkan kamyonet markete girdi
- 4 Trabzon’daki silahlı saldırının şüphelileri Çatalca’da yakalandı
- 5 Rize'de feci kaza! Minibüs ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü
- 6 Sulama kanalına düşen çocuk hayatını kaybetti
- 7 Eski apartmanların girişlerine dikkatli bakın! Bu ayrıntılar boşuna yapılmadı
- 8 CHP’den Üsküdar Belediyesi açıklaması! Yeni Parti ve CHP ayrı adaylar çıkaracak
- 9 Ayazağa'da gece mesaisi: Sel felaketinin izleri siliniyor!
- 10 Sakarya’da akılalmaz olay: Son eşyalarını almaya geldiğinde öldürüldü!