Sürmene’ye dev bilim yatırımı Bilim Merkezi için imzalar atıldı
Trabzon’un Sürmene ilçesinde gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimini desteklemek amacıyla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sürmene Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilecek, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın babaannesinin ismini taşıyacak “Emine Bayraktar Bilim Merkezi” için T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır’ın katılımıyla protokol imzalandı. 2027 yılında tamamlanması planlanan proje, bölge gençliği için önemli bir eğitim ve teknoloji üssü olacak.
Trabzon'un Sürmene ilçesinde hayata geçirilecek "Bayraktar Bilim Merkezi" projesinde önemli bir adım atıldı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle yürütülecek proje kapsamında protokol imzalanarak resmi süreç başlatıldı.5 bin 150 metrekarelik alan üzerine kurulacak proje ile ilçeye bilim ve teknoloji alanında önemli bir yatırım kazandırılması hedefleniyor.
İMZALAR ATILDI, SÜREÇ RESMEN BAŞLADI
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır'ın katılımıyla düzenlenen törende, gençlerin bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında gelişimine katkı sağlayacak merkezin resmi süreci başlatıldı.Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu ile Elvan Kuzucu Hıdır proje protokolünü imzaladı. Projede Mayıs ayı içerisinde ilk kazmanın vurulacağı bildirildi.
EMİNE BAYRAKTAR ADINI TAŞIYACAK
Sürmene Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilecek merkez, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın babaannesi Emine Bayraktar'ın ismini taşıyacak.İlçe merkezinde yaklaşık 4 bin metrekarelik alana inşa edilecek merkezin toplam kullanım alanının 5 bin 150 metrekare olacağı belirtildi. Projenin 2027 yılında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
DENEYAP ATÖLYELERİ VE TEKNOLOJİ ALANLARI YER ALACAK
Merkezde DENEYAP atölyeleri, uygulamalı eğitim alanları, sergi salonları ve bilim kütüphanesi yer alacak. Ayrıca açık alanlarda İHA ve SİHA gibi yerli ve milli teknolojilerin sergileneceği özel bölümler oluşturulacak.
AZİZOĞLU: "GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞECEK"
Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, projenin ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Bu eser sadece bir bina değil, geleceğin mühendislerinin yetişeceği bir merkez olacak. Gençlerimize yeni ufuklar açacak" dedi. Azizoğlu, merkezin 7 atölyeden oluşacağını belirterek, "Uzay bilimlerinden doğaya kadar geniş bir eğitim alanı olacak. İki DENEYAP atölyesi de yer alacak" dedi.
T3 VAKFI: "CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURUYORUZ"
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ise Sürmene'de kurulacak merkezin bölge için önemli bir kazanım olacağını vurgulayarak, "Trabzon'un ikinci bilim merkezini hayata geçiriyoruz. Gençler için güçlü bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Meteoroloji hava durumunu açıkladı! 24 il için sağanak yağış: İstanbul'da yağmur devam edecek mi?
- 2 Gençlerin kız kavgasında kan aktı! 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı
- 3 5 kişilik ailenin evine el yapımı patlayıcı atıldı
- 4 Kar maskeli 'muskacı' yakayı ele verdi: Soygun planını yapan muskacı ve ortağına 18’er yıl hapis
- 5 Dünyanın en lezzetli pilavları sıralandı! Türkiye listeyi salladı: İşte damak çatlatan o lezzetler!
- 6 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Nuri Pakdil'i vefatının 7. yılında andı
- 7 "Polisiz" diyerek otogara girdiler: Uyuşturucu çetesinin 'film gibi' planını o telefon çökertti!
- 8 Arkadaşını tehdit eden kişiyle tartıştı, silahlar konuştu
- 9 KPSS branş sıralamaları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? KPSS branş sıralamasında son durum!
- 10 10 Yıldır firari FETÖ şüphelisi gaybubet evinde yakalandı