Son Güncelleme: Pazartesi 17.12.2018
Tarihten gelen 550 yıllık şifalar
KUZU KULAĞI VE LİMON ŞERBETİ: İkisi de sıkılıp suyu süzülür. Şeker ve suyla şerbet yapılır, tencerede yumurta akıyla kıvama getirilir ve bir limon suyuyla pişirilir. Mideye, ciğere, dalak hastalığına iyi gelir.
MENEKŞE ŞERBETİ: 3 dirhem meyan kökü, 26 dirhem şeker ile kökün kuvveti suya çıkana kadar kaynatılır. 5 dirhem menekşe konulup 50-60'a kadar sayılır. Öksürüğe iyi gelir, boğazı ve tabiatı yumuşatır.
AYVA ŞERBETİ: Olgunlaşmış ayva kaynatılır, içi temizlenir ve 4'er dirhem zencefil ve karabiber; 1'er dirhem kereviz tohumu ve anason yumuşak dövülüp elenir. Bu şerbet mideye iyi gelir.
BAL ŞERBETİ: Kış hastalıklar için uygundur. 1 kilo bal, 6 misli suyla gülsuyu olana kadar kaynatılır, birer miskal beyaz biber, zencefil, karanfil, amber kabuğu, havlıcan oyu, damla sakızı dövülür. Keten bez içine bağlanarak karışımın içine atılır, karışım koyulaşınca indirilir.
EN SON HABERLER
- 1 19 ilde “SİBERGÖZ-38” operasyonu: 51 gözaltı kararı
- 2 İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı
- 3 Motosikletli katile ödül gibi ceza! 2 gencin ölümüne neden olup 'Şımarıklık yapmak istedim' demişti
- 4 İnternette gördüğü numarayı aradı başına gelmeyen kalmadı: Eve gelen tamirci öyle bir şey yaptı ki!
- 5 Eda Nur Gezer’in ölümünde karar verildi: O isim tutuklandı!
- 6 Kütahya'da trafik kazası: 5 yaralı
- 7 Köy okuluna kütüphane kurdular
- 8 Sağlıklı yaşam için 81 ilde pedal çevirdiler
- 9 Serviste yangın: 15 araç kül oldu
- 10 Motoruna çarpan sürücü annesi çıktı