Tava mı şiş mi?
Sosyal medyada tartışma başladı. Bazıları ‘tava ciğeri’ bazıları ‘şiş ciğeri’ tercih etti. Şanlıurfalı ustalar iddialı konuşurken Edirneli ustalar mütevazı davrandı
'PARMAKLARIMIZI YİYECEKTİK'
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, tava ciğerin Edirne'ye özgü bir yöresel lezzet olduğunu ve kentte yüz yıllardır aynı teknikle pişirildiğini söyledi. Dinar, tava ciğeri ve ciğer şişin iki ayrı lezzet olduğunu ve farklı tekniklerle hazırlandığını belirterek, "Ben geçen yıl bir Şanlıurfa kebapçısına gittiğimde ciğer şiş yedim Urfalı kardeşlerimizin yaptığı ciğeri yerken parmaklarımızı yiyecektik. Ama onlarınki ayrı, bizim ciğerimiz ayrı bir teknik. Onlar kuzu ciğerini şişe takıyorlar ve mangalın üzerinde pişiriyorlar. Biz dünyada ciğeri tavada pişiren tek iliz. Biz dana ciğerinden yapıyoruz. Yöresel yiyecekler arasında en hızlı pişen yemek" dedi. AA
URFA'YA DAVET EDİYORUZ
Bekir Yüksekyayla, ciğer kebabının Şanlıurfa'nın simge lezzetlerinden biri olduğunu söyledi. Şanlıurfalı ciğer ustası Yüksekyala, şişe saplanan ciğerin ateşte kalma süresinin bile lezzeti yönünden çok etkili olduğunu anlattı. Yüksekyayla, "Edirne'deki ustalarımıza selam olsun, biz onları ciğer için Urfa'ya davet ediyoruz. Gelip burada bizim mangal başında kendi soğanını alıp doğrasınlar şişte sıcak sıcak ciğerimizi yesinler lezzetini görsünler" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
- 2 T.C. KARŞIYAKA 10. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
- 3 T.C. BÜYÜKÇEKMECE 1. ÇOCUK MAHKEMESİ
- 4 T.C. SAKARYA 2. AİLE MAHKEMESİNDEN
- 5 T.C. TRABZON 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ'NDEN KAMULAŞTIRMA İLANI
- 6 T.C.BODRUM 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
- 7 İSTANBUL 40. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
- 8 TikTok’ta iğrenç yayın: 'Yeliz Tutar' 8 yaşındaki kızı için müstehcen ifadeler kullandı!
- 9 T.C. HATAY 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
- 10 T.C. BİGA 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ